Història de l'Associació d'Amics del Tren Olot-Girona

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: Fundada l'any 1999, l'Associació Amics del Tren Olot-Girona (ASAMTOG) és una entitat cultural, no lucrativa i oberta a tothom que agrupa a persones interessades en els ferrocarrils i, molt especialment, en l'antic ferrocarril que feia el trajecte d'Olot a Girona.

A l'associació treballa per preservar la memòria del ferrocarril Olot-Girona i fomentar-ne el coneixement, així com per recuperar, restaurar, conservar i catalogar tot el material ferroviari i documentació d'aquest ferrocarril, posant sempre a l'abast de les persones interessades tot el material i la informació de que disposa.

L'objectiu principal de l'associació és la creació del Centre d'Interpretació del Ferrocarril Olot-Girona (CIFOG) el qual s'ubicarà a l'edifici de l'antiga estació d'Olot. L'equipament permetrà una exposició permanent sobre el ferrocarril, la mostra del material mòbil real i de la col.lecció d'objectes del tren d'Olot, l'arxiu del fons documental i audiovisual, i el visionat d'una gran maqueta totalment operativa de tota la línia ferroviària Olot-Girona. El projecte també proposa la construcció d'un parc ferroviari per a tren tripulat i la recuperació d'un tram de l'antiga línia ferroviària amb la finalitat de que hi circuli un tren turístic.

La xerrada-col.loqui permetrà conèixer la història de l'associació, les seves activitats, el projecte de centre d'interpretació CIFOG, la maqueta HO del tren d'Olot, la restauració de dos cotxes i els projectes de futur.

La ponència serà presentada per Ignasi Riera i Antoni Serra.
Dates: Dijous, 20 de juny de 2019
Horari: A les 18.30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.