Augmenta l'exclusió social?

Comissió: Comissió d'Acció Social
Descripció: Presentació del VII Informe de FOESSA.

La Fundació FOESSA (Foment d'Estudis Socials i Sociologia Aplicada) es va constituí el 1965 per Càritas Espanyola amb la finalitat de conèixer la situació social a Espanya. La importància del VII Informe radica en que dóna i analitza unes dades que són conseqüència dels darrers anys de crisi i que permeten assegurar que l'exclusió social ha augmentat i està projectant una visió negativa d'una fractura social.

Dades com la de que només un 34% de la població espanyola està en situació d'integració plena i que la crisi ha augmentat en un 50% el nombre de persones en situació d'exclusió social, són més que suficients per a deduir que podem entrar en un procés de desintegració social si no es prenen correctes mesures de canvi d'aquesta tendència. També és rellevant que es trobin en situació de pobresa el 20 % de la població i el 15 % de la classe treballadora.

Hi intervindrà:

- Francisco Lorenzo coordinador de l'Equip d'Estudis de Càritas Espanyola i de la Fundació FOESSA qui, a més, ens facilitarà les dades d`exclusió social a Catalunya.

Abans comptarem amb la participació del nostre company

- Joan Majó, ex Degà del COEIC i ex Ministre d'Indústria, qui farà una reflexió sobre aquesta problemàtica que, d'una manera persistent, ha anat augmentant les capes desfavorides de la nostra societat, i a continuació presentarà al ponent.
Dates: Dimarts, 16 de juny de 2015
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, 5a planta. Barcelona.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència FOESSA