Balanç de CO2 en el sector agroalimentari
Comissió: | Comissió d'Energia |
Descripció: | El sector agroalimentari és el primer sector industrial a Catalunya amb una gran capacitat d'exportació i una llarga cadena de valor molt diversificada. En el seu conjunt és considerat el tercer sector emissor de CO2. Per una altra part, el sector agrari té un potencial important de captació de CO2 relativament poc conegut. Els Enginyers Agrònoms i els Enginyers Industrials conjuntament volem donar a conèixer la captació de CO2 per l'agricultura i la situació del sector respecte a les emissions i les bones pràctiques en la cadena agroalimentària. En aquestes dues jornades ens volem centrar en la situació dels diferents subsectors, els casos d'èxit i els seus plans de transformació. Programa: - Presentació del sector Agroalimentari. Fernando Ortega. Comissió d'Indústries Agroalimentàries del COEAC. - Mercats de CO2 i Agricultura / Agroindustria. Borja Segura. Carbon Lead d'Anthesis Espanya i Portugal - Cas d'èxit en empresa de transformació càrnica: Embutidos Monells. M. Àngels Sebastià, directora general d'Embutidos Monells i Olga Lozano, responsable d'Eficiència Energètica del Grup Alimentari Agrari. - Estratègia de descarbonització i pla a 3 anys en empresa de transformació de begudes: Liquats Vegetals S.A. (Yo Soy). Àngels Sancho, responsable de medi ambient de Liquats Vegetals S.A. (Yo Soy) - Distribució i software d'emissions de CO2 del sector. Josep Castany. Cap de sostenibilitat i energia de Bon Preu. - Torn de preguntes - Agraïments - Cloenda: Maria Salamero, presidenta AEIC Jornades: - 07/05: Sectors primaris - 14/05: Sectors de transformació agroalimentari |
Dates: | Dimecres, 14 de maig de 2025 |
Horari: | De les 18 a les 19.30 h en format híbrid (presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona i videoconferència) |
Inscripcions: | Inscripció |
![]() Places limitades. |