Cafè dels Enginyers: Xavier Cordoncillo

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Xavier Cordoncillo, ex-director de Gestió d'Energia de Viesgo Generación-Grupo ENEL.
Avui ens parlarà un company amb una valuosa trajectòria professional en el sector elèctric, així com en l'acadèmic i, sobretot, en l'associatiu.

És enginyer industrial per l'ETSEIB-UPC, especialitat elèctrica, promoció 116 i va començar la seva trajectòria professional a l'any 1973 com cap de Moviment d'Energia de Fuerzas Hidroeléctricas del Segre, S.A, on va tenir el càrrec de director de producció l'any 1980.

Des de 1987 a 1993 va desenvolupar el càrrec de subdirector d'explotació de FECSA, posteriorment va ser subdirector de gestió d'Energia de la mateixa empresa. Des de l'any 1997 fins el 2000 va assumir el càrrec de cap de mercat majorista d'ENDESA on va exercir com subdirector de Control d'Energia els anys 2000 i 2001.

Durant el període de 2001 a 2003 va ocupar el càrrec de director de Gestió d'Energia de Viesgo Generación del Grup ENEL.
Va ser professor de diversos cursets i seminaris sobre el Funcionament del Mercat Elèctric i la comercialització de l'energia eclèctica al CITCEA de la UPC i al COEIC.

També va realitzar tasques d'assessorament en temes elèctrics per a diferents administracions i empreses públiques (IFERCAT, Consorci Urbanístic de Cerdanyola, Sincrotró Alba, Confederación Hidrográfica del Ebro, Associació Catalana de Municipis) i privades (LACER, PEUSA i ERHTEC).

Va ser membre de la Comissió d'Energia del COEIC i president dels seus grups de treball sobre Smarts Grids i Regulació, alhora que cofundador i membre de la Comissió de Jubilats i Prejubilats i membre de la Comissió de Cultura.
Al 2018 va ser nomenat tresorer de la Junta Directiva del COEIC i president de la seva Comissió de Cultura, a més de membre de la Junta Rectora de la Mútua dels Enginyers.

Al 2019 va assumir la presidència de la Comissió Intercol·legial de Sèniors i finalment, al 2022 va assumir els càrrecs de vicepresident de les Comissions de Jubilats i d'Energia.
Dates: dimarts, 18 de juny de 2024
Horari: 10h al Col.legi d'Enginyers Industrials de Catalunya
Via Laietana, 39
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.