Nous combustibles sostenibles per a mobilitat i transport

Comissió: Comissió d'Indústria Química
Descripció: La transició energètica, derivada de la voluntat de la UE d'assolir les zero emissions netes de GEH el 2050, obliga els països membres a adoptar una sèrie de mesures per substituir les fonts d'energia primària actuals per altres no emissores o renovables. Ens trobem en un procés de descarbonització.

El desplegament de les Energies Renovables (eòlica i solar) i l'electrificació estan progressant intensament en alguns països tant a la indústria com a una part de la mobilitat.

En aquest procés, l'electrificació de l'economia ha de tenir un paper important, però constitueix només una condició necessària, tot i que no és suficient per resoldre el problema en sectors tant importants com l'aviació, el transport marítim i una part important del transport pesat terrestre.

L'Agència Internacional de l'Energia no preveu contribucions a mig/llarg plaç de l'electricitat per a l'aviació i el transport maritim i només parcial pel terrestre.

Per tant, per aquests sectors s'han de trobar substituts no emissors als combustibles fòssils que tinguin una alta densitat energètica, siguin renovables i econòmicament viables, assegurant el trilema energètic de seguretat, sostenibilitat i economia.

En aquestes dos jornades ens volem centrar en els nous combustibles sostenibles líquids com els nous biocombustibles (HVO, SAF), eFuels i també el Metanol i l'Amoníac.

Els aspectes a tractar són principalment la regulació, la visió de conjunt pels sectors i l'economia, les tecnologies disponibles i en desenvolupament, la producció actual i prevista, les matèries primeres i també els costos i aspectes econòmics associats.

Aquests aspectes es complementaran més endavant amb unes jornades que tractaran l'utilització d'aquests nous combustibles en l'àmbit del transport i la mobilitat des del punt de vista de les emissions de CO2, que organitzarem a la tardor.

En aquesta segons jornada hi intervindran:
- Carlos Díaz García de la Dirección de Combustibles Renovable y Economía Circular de REPSOL
- Leyre Fernandez Inchusta, desenvolupmanet de negocis i explotació a CEPSA
- José Antonio Borque, Process Engineering Manager i Miguel Angel Calderón, Business Development Manager de TECHNIP ENERGIES


Sota el títol: "Nous combustibles sostenibles per a mobilitat i transport" s'organitzen dues jornades:
- 12/06: Primera jornada
- 18/06: Segona jornada

Jornades organitzades conjuntament per les Comissions d'Energia i Indústria Química

Dates: Dimarts, 18 de juny de 2024
Horari: De les 18 a les 19.30 h en format híbrid (presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona i videoconferència).

La jornada serà retransmessa pel nostre Canal de Youtube:
https://www.youtube.com/user/enginyerscatalunya
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Leyre Fernandez Inchusta, desenvolupament de negocis i explotació a CEPSA
Ponència José Antonio Borque, Process Engineering Manager i Miguel Angel Calderón, Business Development Manager de TECHNIP ENERGIES
Ponència Carlos Díaz García de la Dirección de Combustibles Renovable y Economía Circular de REPSOL
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Nous combustibles sostenibles per a mobilitat i transport

Descripció:
Nous combustibles sostenibles per a mobilitat i transport