La nova Directiva de Qualitat de l'Aire: efectes sobre la salut de la contaminació atmosfèrica

Comissió: Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular
Descripció: La UE estima que la contaminació atmosfèrica és responsable d'unes 300.000 morts prematures a l'any i que ocasiona uns costos anuals en salut pública que poden arribar fins als 853.000 milions d'euros en el seu territori. A Europa, entre el 76% i el 97% de la població està exposada a nivells de contaminació per sobre dels límits que estableix la OMS, segons el tipus de contaminant.

Per fer front a aquesta situació, la Comissió Europea ha publicat una proposta de Directiva de Qualitat de l'Aire, la qual estableix nivells de contaminació més baixos a assolir fins el 2030 amb l'objectiu d'apropar-nos als nivells establerts per la OMS. A aquest efecte, s'ha establert un fons de finaçament dotat amb 147.000 milions d'euros (2021-2027) destinat a mesures per reduir la contaminació.

L'objectiu d'aquesta jornada és doble: per una banda, conèixer en detall quins són els elements claus de la nova directiva i quin serà l'impacte en la gestió i avaluació de la qualitat de l'aire a Catalunya. Per altra banda, conèixer més en detall quins són els efectes sobre la salut de les emissions contaminants i entendre com el model urbà i de mobilitat juga un paper determinant en els nivells de contaminació.

Hi intervindran:
- Eva Pérez Gabucio, cap de la Secció d'Immission del Servei de Vigilància i Control de l'Aire del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya
- Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut de l'Institut de Salut Global
Dates: Dimarts, 9 d'abril de 2024
Horari: A les 18.30 h en format híbrid (presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona i videoconferència)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Eva Pérez Gabucio
Ponència Carolyn Daher
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

La nova Directiva de Qualitat de l'Aire: efectes sobre la salut de la contaminació atmosfèrica

Descripció:
La nova Directiva de Qualitat de l'Aire: efectes sobre la salut de la contaminació atmosfèrica