Power Quality i digitalització de les xarxes elèctriques

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: El desplegament a gran escala de la nova generació distribuïda renovable ens porta cap a un canvi de model de la xarxa

El funcionament de les xarxes de transport i distribució estan experimentant un canvi de paradigma amb noves demandes com són les de recàrrega de vehicles elèctrics i els electrolitzadors i ja estan funcionant, amb fluxos de potència de tensions inferiors a superiors i també en horitzontal i fins i tot potser també en sentit invers, situant sovint la generació i el consum en el mateix nivell de tensió de la xarxa de distribució.

La distribució te un nou repte pels sistemes de protecció i control.

Ja es comencen a veure els canvis, les corbes de consum s'han modificat i a les zones amb baixa urbanització la gestió de les tensions de servei es mes complexa, i es comencen a detectar problemes en la cobertura de la demanda per l'operador del sistema.

Des d'Enginyers Industrials de Catalunya constatem que existeix un desfasament entre les necessitats a les que ha de respondre el sistema de distribució d'energia elèctrica en un entorn de descarbonització de l'economia i les funcions i la regulació tècnica i econòmica que li atorga la regulació.

En aquestes jornades coneixerem en detall en una primera jornada (17 de gener) els nous problemes, i reptes als que fan front les distribuïdores i les tecnologies en us i en desenvolupament. Es tractaran els problemes de compatibilitat d'equips i la incidència a l'estat actual de la Qualitat de servei en què comptarem amb els diferents operadors de distribució amb presència a Catalunya, E-distribució i les distribuïdores associades a ASEME.

A la segona jornada (24 de gener)es debatrà la governança i les funcions, tant de l'operador del sistema com de l'operador de distribució necessàries que els diferents actors del sistema proposen. En aquest cas amb la participació d'E-Distribució com a operador de distribució, Unión Fenosa, les distribuïdores regionals (ASEME), REE com a operador del sistema i la CNMC.

En aquest nou sistema, la xarxa de transport que continuarà garantint l'equilibri operatiu del sistema, coneixerem com els canvis del consum estan afectant la pròpia funció de garantia de la seguretat del sistema.


Programa de la primera jornada:

18.00 h - Presentació de les jornades. Lluis Pinós i Jorba, president de la Comissió d'Energia

18.10 h - Noves exigències a les xarxes elèctriques de distribució. Condicions de la xarxa de distribució d'electricitat per fer possible la transició energètica. Josep M Montagut, vicepresident de la Comissió d'Energia

LA XARXA ELÈCTRICA INTEL·LIGENT: UNA NECESSITAT

18.30 h - Problemàtiques xarxes en zones suburbanes i rurals. Ramon Gallart , director d'Innovació d'Anell. Board of directors Member a GEODE.

18.50 h - Problemàtiques de xarxes en zones urbanes. Joan Marc Galimany Bonaterra, responsable d'Anàlisis, Àrea Catalunya d'e-distribución.

19.10h - El futur de la xarxa. El CT intel·ligent, funcions del Edge Node i normatives en la xarxa elèctrica digitalitzada.
- Àngel Silos, Solution Architect, Schneider Electric.
- Josep Fanals. CITCEA, UPC

19.30 h - Col·loqui i taula rodona dels ponents



Jornades de Power Quality, digitalitzacio i governança de les xarxes elèctriques:
- 17/01:Power Quality i digitalització de les xarxes elèctriques
- 24/01: Digitalització i governança de les xarxes elèctriques
Dates: Dimecres, 17 de gener de 2024
Horari: A les 18 h en format híbrid (videoconferència i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Josep Fanals. CITCEA, UPC
Ponència Ramon Gallart , director d'Innovació d'Anell. Board of directors Member a GEODE
Ponència Josep M Montagut, vicepresident de la Comissió d'Energia
Ponència Àngel Silos, Solution Architect, Schneider Electric
Ponència Joan Marc Galimany Bonaterra, responsable d'Anàlisis, Àrea Catalunya d'e-distribución
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Power Quality i digitalització de les xarxes elèctriques

Descripció:
Power Quality i digitalització de les xarxes elèctriques