La transformació industrial de la fabricació de joguines: passat, present i futur

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: Els trens Payá són peces emblemàtiques de la història de la joguina espanyola. Fabricats per l'empresa Juguetes Payá, amb seu a Ibi, Alacant, van destacar per la seva qualitat i artesania, convertint-se en objectes de desig tant per a nens com per a col·leccionistes.

La història de Payá va començar el 1902, quan Rafael Payá Pico, un hàbil artesà, va decidir fundar la seva pròpia empresa de joguines. Els trens de joguina Payá es van convertir en uns dels productes més emblemàtics de la companyia. Van ser elaborats amb atenció meticulosa als detalls i amb una combinació de llauna, metall i pintura, la qual cosa els donava un aspecte distintiu i amb una durabilitat excepcional. Al llarg de les dècades, van evolucionar per incloure una àmplia gamma de models, des de locomotores de vapor i elèctriques fins a vagons de passatgers i mercaderies. Aquestes joguines eren altament col·leccionables i sovint es convertien en peces d'exhibició en prestatgeries d'arreu del món. L'empresa va continuar produint joguines de qualitat durant molts anys, fins que, lamentablement, va tancar les seves portes en la dècada de 1990.

Avui dia, els trens Payá s'han convertit en valuoses relíquies i objectes de col·leccionista, i el seu valor ha augmentat considerablement al mercat. Els aficionats a la història de les joguines i a la indústria espanyola de la joguina sovint busquen aquestes peces vintage com un testimoni d'una època passada.

La conferència, que serà impartida per Ismael Payá, descendent dels fundadors de l'empresa i gran coneixedor de la marca, ens permetrà resseguir la història i la producció d'aquesta i la transforació de la indústria de la joguina en general, amb una evident càrrega de nostàlgia per a molts de nosaltres.
Dates: Dijous, 23 de novembre de 2023
Horari: A les 18h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ismael Payà
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

La transformació industrial de la fabricació de joguines: passat, present i futur

Descripció:
La transformació industrial de la fabricació de joguines: passat, present i futur