Parcs temàtics: conceptes claus i anàlisi d'una indústria d'impacte

Comissió: Comissió d'Acció Professional
Descripció: El sector del turisme a Catalunya és una peça clau en l'economia del país. La indústria de les atraccions, l'entreteniment temàtic i els parcs temàtics en formen una part fonamental.

Existeix algun mètode per analitzar les atraccions i els parcs temàtics que aporti informació valuosa per als professionals, els responsables polítics i urbanístics del sector de l'oci i l'entreteniment i la societat en general?

De la mà de Salvador Anton Clavé, expert en la matèria, amb una extensa trajectòria i múltiples publicacions sobre el tema, es debatrà aquesta qüestió a la presentació del seu nou llibre Conceptes clau en l'estudi dels parcs temàtics: entendre els espais turístics i d'oci (edició en anglès) on ha col·laborat juntament amb Florian Freitag i Filippo Carlà-Uhink per a coordinar un equip format per aquests autors i altres deu acadèmics de diferents països europeus i dels Estats Units, una elaborada introducció sobre els parcs temàtics, les possibilitats de recerca rigorosa i basada en dades de la seva dinàmica, i sobre la rellevància dels seus impactes.

El llibre permet obtenir una visió global dels parcs temàtics a tot el món, des de les grans cadenes internacionals fins a atraccions de caràcter regionals més petites i gestionades per famílies i proporciona els antecedents, les teories i els mètodes necessaris per extreure'n conclusions de gran valor afegit.

L'enginyera Glòria Pino, gerent dels Enginyers Industrials de Catalunya a la demarcació de Tarragona i l'enginyer Oscar Elgarrista, responsable del Grup de Treball d'Enginyeria de l'Oci dialogaran amb Salvador Anton.

Un cop finalitzada la presentació, es realitzarà un petit aperitiu networking.

Sobre el Dr. Salvador Anton:

Catedràtic Distingit d'Anàlisi Geogràfica Regional i professor del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, és Investigador Principal del Grup de Recerca en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV i Director de Recerca Turística d'Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya. Ha estat degà de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV des de la seva fundació al 2002 fins al 2014 i coordinador del Programa de Doctorat en Turisme i Oci de la URV des de la seva creació el 2006 fins al 2020. També ha estat Visitor Senior Research Scholar a l'Institut Internacional d'Estudis Turístics de la Universitat George Washington. Entre els seus treballs més rellevants es poden citar els llibres The Global Theme Park Industry (CABI, 2007), considerat entre els cinc recursos essencials en la matèria per la Cornell University Nestlé Library, i Análisis Territorial del Turismo (Ariel, 1997 i Tirant lo Blanch, 2011 i 2013, en coautoria) que es troba entre els llibres acadèmics de turisme en espanyol més citats. El 2021 va rebre el Premi Roy Wolfe del Grup en Recreació, Turisme i Esports de l'American Association of Geography per les seves destacades contribucions al camp de la geografia del turisme i des del 2022 és Fellow de la prestigiosa Acadèmia Internacional per a l'Estudi del Turisme.

Dates: Dijous, 18 de maig de 2023
Horari: De les 17.30 h a les 20 h en format híbrid (videconferència i presencial a la Seu EIC Tarragona (Senyora del Claustre, s/n)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Grup de Treball d'Enginyeria de l'Oci
Ponència Salvador Anton Clavé
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Parcs temàtics: conceptes claus ....

Descripció:
Parcs temàtics: conceptes claus i anàlisi d'una indústria d'impacte