Cafè dels Enginyers: Francesc Auria

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Francesc Auria, ex director d'Energia de Cargill.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el camp de l'energia, és enginyer Industrial (especialitat elèctrica) per l'ETSEIB-UPC, promoció 116.

Va començar la seva trajectòria professional l'any 1973 a Glucosa y Derivados S.A, planta que la Divisió Industrial de la multinacional americana CPC havia inaugurat a Martorell cinc anys abans.

Des de l'any 2002 la fàbrica pertany a la multinacional americana Cargill. Entre 1987 i 2002 la planta havia estat dins del grup de la multinacional italiana Ferruzzi.

Primer com a enginyer de projectes i posteriorment com a director va viure des de primera línia l'expansió de la fàbrica i la seva digitalització.

La crisi energètica dels anys setanta va ser una gran oportunitat i va posar l'eficiència energètica com a estratègia bàsica de tota la seva carrera, recuperant calors residuals, dissenyant i instal·lant les últimes tecnologies més eficients i reduint al màxim la demanda tèrmica i elèctrica.
Va dirigir, des de la fase conceptual i bàsica fins a la de detall, construcció i posada en marxa el projecte de la planta de Cogeneració d¿Energia Elèctrica i Calor (CHPP) que es va implantar al bell mig de les instal·lacions de producció.

Des de la primera sincronització va gestionar la Cogeneració en el dia a dia fins a la seva jubilació l'any 2014.
Soci del grup de Gestors Energètics de Catalunya (GGe) des de la seva fundació al 1982, ha estat membre de la Junta Directiva des del 2007 i president des del 2015 al 2019.

A l¿actualitat és president d'honor del GGe.
Membre de la Junta de l'Associació Catalana de Cogeneradors (ACC) des del 2000 al 2007 quan es va aconseguir fundar ACOGEN que uniria a tots els cogeneradors per tenir una sola veu davant el Gobierno.

Va crear i liderar xarxes grupals d'Industrials amb interessos comuns.

Dates: dimarts, 30 de maig de 2023
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponències Ponencia