La reforma del mercat elèctric que planteja la Unió Europea

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: La Unió Europea ha recollit més de 1.000 respostes a la consulta pública sobre reforma de mercat elèctric. Ara li tocarà analitzar-les i discutir-les, entre d'altres, en el Consell d'Europa de finals de febrer. Aquest és un debat viu a tot Europa. Hi ha veus a favor i en contra entre els reguladors, els economistes i els diferents Estats membre. Res és blanc o negre i tot planteja pros i contres. La reforma pot tenir una enorme importància a curt termini, a partir de les conseqüències de les pujades del preu del gas post pandèmia i les derivades de la guerra d'Ucraïna, però també la pot tenir a llarg termini, i això és segurament el que provoca més divergència d'opinions. Cal prendre mesures puntuals? O estructurals?

Amb aquest context, es planteja l'acte de debat sobre la reforma amb l'objectiu d'identificar-ne els temes clau i poder definir el perímetre del debat.
Es tracta d'una taula rodona entre un membre del regulador espanyol, Josep Maria Salas, que també representa a aquest regulador al regulador europeu ACER; un representant del sector elèctric; i dos economistes especialitzats, amb visions contrastades.

Hi intervindran:
- Josep Maria Salas Prat, membre de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia i representant d'Espanya al regulador europeu ACER
- Juan José Alba Ríos, departament de regulació d'Endesa
- Albert Banal-Estanol, professor de la UPF
- Roger Medina, economista de la UPF, investigador de l'Institut Ostrom


Organitzen: Comissió d'Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi d'Economistes de Catalunya i Tertúlia Energia i Societat.
Dates: Dijous, 9 de març de 2023
Horari: A les 19 h en format híbrid (videconferència i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona).

Inscripcions d'última hora: trucar al 93 319 23 00 i demanar l'enllaç de connexió (fins les 18.30h)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

La reforma del mercat elèctric que planteja la Unió Europea

Descripció:
La reforma del mercat elèctric que planteja la Unió Europea