Cafè dels Enginyers: Maria Mirabet

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Comptarem amb la presència de Maria Mirabet, Directora i fundadora d'A2D INNOVA CONSULTORIA

Companya amb una extensa i valuosa trajectòria parlarà sobre la seva vida professional en el camp dels plans de formació d'empreses i altres institucions.

És enginyera industrial per l'ETSEIB-UPC, especialitat d'Organització d'Empreses (promoció 1989), va cursar el Màster de Formació de formadors: metodologies i gestió a la UPC .

Experta Europea en Formació per l'Institut de Ciències de l'Educació, actualment està realitzant la tesi doctoral "Les competències necessàries per innovar".

Va començar la seva trajectòria professional com directora del Centre d'Assessorament d'Estudis, on va estar des de juliol 1986 a octubre 1990.

Durant el període d'octubre 1990 a abril del 1993 va coordinar el Programa de Formació de Màster i Postgraus a l'Institut Català de Tecnologia i a l'abril de 1993 va ser anomenada directora del Departament de Plans de Formació i Formació a mida de les empreses, de l'ICT, càrrec que va desenvolupar fins a gener de 1997.

En el període de gener de 1997 a desembre de 1999 va exercir com directora del Departament de Formació a Distància de l'ICT, creant la totalitat del nou servei.

Al gener de l'any 2000 entra a la Fundació Politècnica de Catalunya de la UPC, com directora de programes de formació de la FPC i fins al desembre de 2003 consolida l'oferta de formació continua de la fundació, obtenint el certificat ISO 9001 en disseny i gestió de l'oferta de formació continua.

Des de 2004 a 2010 va ser Professora Associada del Departament d'Organització d'Empreses de la UPC.

En l'interval de febrer de 2004 a desembre de 2005 va treballar com autònoma professional en diverses tasques d'assessorament de formació a empreses i institucions; a destacar el seu treball com experta en l'adaptació del sistema universitari espanyol a l'Espai Europeu (Procés Bolonya).

Des de març 2012 a febrer de 2013 va col·laborar en el disseny dels models d'aplicació amb seguretat jurídica enfront de l'Agencia Tributària dels projectes de R+D+i, entre altres, a l'Agència de Certificació en R+D+i, Aidit.

Al febrer de 2003 crea l'empresa A2D INNOVA CONSULTORIA, de la qual és Directora i ajuda a les empreses a aconseguir el màxim finançament dels projectes de R+D+i i aplicar els incentius fiscals amb la màxima seguretat jurídica.

També exerceix com consultora per atreure, captar gestionar i retenir el millor talent a les empreses.
És autora de nombroses ponències i publicacions de diferents articles relacionats amb la investigació, desenvolupament, innovació, formació continua, plans de formació i desenvolupament territorial en la societat del coneixement.

Cal destacar la coautoria amb el Dr. Francesc Solé Parellada dels llibres "Guia per a la Formació en l'Empresa" i "Com confeccionar un Pla de Formació en una Empresa".

També ha realitzat diferents estudis, entre els quals mereix citar-se "L'Adaptació del Sistema Universitari Espanyol a l'Espai Europeu d'Educació", encarregat pel Consejo de Consejos Sociales de les universitats espanyoles, el setembre de 2005.

Per últim, citarem que va col·laborar en el monogràfic "Investigació, Desenvolupament i Innovació: Estat i Perspectives", editat per l"AEIC el 2004.
Dates: dimarts, 28 de febrer de 2023
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.