VII Fòrum Indústria 4.0

Comissió: Comissió d'Industria 4.0
Descripció: Pocs anys després que s'encunyés el terme Indústria 4.0 per referir-se al renovat marc tecnològic veiem com tota la indústria, i en general les empreses, estan desplegant, amb més o menys mesura, plans per incorporar les tecnologies digitals en els seus productes i processos.

Si fa uns anys aportar rigor a la comprensió dels conceptes, reptes i oportunitats que hi havia al darrera de la quarta revolució industrial va ser el motor de la primera edició del Fòrum, avui guanya terreny el comparar les pròpies estratègies i projectes amb les que despleguen altres empreses, ja siguin del propi sector o d'altres indústries.

La confluència de diferents tecnologies, entre elles la robòtica col·laborativa, l'electrònica embeguda o Internet de les coses (IoT), la fabricació additiva, la intel·ligència artificial, o la connectivitat i software d'integració, ofereixen una plataforma on la innovació s'accelera i de la que no es pot estar absent si es vol continuar en la carrera de la competitivitat en un mercat global.

La Comissió Indústria 4.0 segueix impulsant iniciatives que ajudin a que els professionals de l'enginyeria, veritables protagonistes de la Indústria 4.0, coneguin les propostes tecnològiques i les experiències d'altres, per aplicar-les en el futur més immediat, i així s'estenguin en la indústria catalana.

En aquest sentit, la Comissió Indústria 4.0, formada per membres del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació i de l'AIQS, organitza el Fòrum Indústria 4.0, donant continuïtat a l'èxit i consolidant l'experiència d'edicions anteriors.

Programa:
9.30 h Benvinguda
9.35 h Proposta de serveis públics en l'àmbit de la Indústria 4.0
Carles Miranda - Acció
9.45 h Lliçons de la darrera Hannover Messe 4.0
Constanza Saavedra - InfoPLC++
9.55 h Barreres i impulsors en la integració 4.0. Guia de bones pràctiques
Michael Laughlin - Comissió Indústria 4.0
10.05 h Conferència "La innovació motor de la I4.0 o la I4.0 motor de la innovació"
Xavier Marcet - President LTC
10.45 h Cafè - Networking
11.30 h Experiències d'implantació de solucions d'Indústria 4.0 en empreses catalanes
- Del final de línia a la transformació digital. Elena Salaet (Gràfiques Salaet), Esteve Tigel (Pentamatik)
- La IA com a palanca per al canvi cultural. Manuel Sabat (Lligats Metàl·lics), Rodolfo Lomascolo (Pervasive Technologies), Oriol Rius
- La digitalització com a arma competitiva. Jordi López (Deima Ingenieros), Mariona Lozano (Deima Ingenieros)
12.30 h Entrega del Premi Indústria4.0
12.45 h Cloenda institucional
13.00 h Copa de cava


Més informació FÒRUM INDÚSTRIA 4.0

Podeu consultar les ponències del VII Fòrum Indústria 4.0 aquí
Dates: Divendres 25 de novembre de 2022
Horari: De les 9.30 h a les 13.00 h a l'espai ENDESA (Carrer de Roger de Flor, 38, 52, 08018 Barcelona)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.