Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Jordi Renom, ex president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya.
Avui ens parlarà un company amb extensa i valuosa trajectòria professional a l'administració pública i en el món associatiu.
És Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, havent cursat el màster en Enginyeria Mediambiental del Ministeri d'Indústria i Educació i els postgraus en Gestió i Direcció d'Empreses a l'ICT i en Funció General de l'Administració Pública a l'ESADE.

Va començar la seva activitat professional a MIKALOR, S.A. a l'any 1974. Des de 1974 a 1982 va treballar a l'Institut per a la Seguretat i Salut en el Treball.
De 1982 a 1995 va ocupar el càrrec de Director de Planificació Urbanística de l'Ajuntament de Sabadell i va fer el llençament del departament de medi ambient de l'ICT.
A l'any 1995 és anomenat Director de l'Àrea de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament de Sabadell, càrrec que desenvolupa fins l'any 1998.
Fins a 2004 va exercir com Director Gerent de l'Agència Metropolitana de Residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, com a membre, en aquest període, del Consell d'Administració de diverses empreses relacionades amb la gestió metropolitana de residus, com Selectives Metropolitanes, S. A., Solucions Integrals de Residus, S. A., EBESA i Gestora Metropolitana de Runes, S.A. Des de l'any 2004 fins l'any 2011 va ocupar el càrrec de Director de Planificació i Gestió de l'Agència de Residus de Catalunya i alhora membre dels Consells d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua i de la Gestora Metropolitana de Runes, S.A.

Cal destacar el desenvolupament de polítiques corporatives sobre sostenibilitat en el disseny, construcció, gestió, eficiència energètica i la protecció del medi ambient de nombroses i importants infraestructures, que va implantar des de 1998 fins a 2011. Durant el període de 2011 a 2013 va exercir com Coordinador de l'Àrea d'Urbanisme, Espai Públic i Habitatge a la ciutat de Sabadell. Va ocupar el càrrec de Gerent d'Habitatges Municipals de Sabadell, S.A., Apoderat de la societat SBD Creixent, i membre del Consell d'Administració de SBD Lloguer del 2011 al 2018.

A partir de 2018 i fins l'actualitat és Sènior Consultant en sostenibilitat.
En el món associatiu destaca la seva presidència de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, des de 2014 fins a 2022, període en el qual ha romàs a la Junta de Govern del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Ha destacat com a membre del Senat de la Fundació Institut per a la Sostenibilitat dels Recursos, membre de la Junta Directiva de la Fundació Bosch i Cardellach i membre del comitè d'experts sobre la reforma de la Llei de Política Territorial de Catalunya.

Dates: dimarts 18 d'octubre de 2022
Horari: 10h
Col·legi d'Enginyers Industrials
Via Laietana, 39
Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.