Escenaris i estructures desmuntables per a esdeveniments

Comissió: Comissió d'Acció Professional
Descripció: Els esdeveniments musicals i teatrals tenen una presència imprescindible a les programacions dels ajuntaments, especialment en èpoques estivals, i són utilitzats cada cop més per trencar l'estacionalitat de moltes poblacions.

Aquest esdeveniments poden tenir múltiples formats diferents: des de les petites actuacions a la plaça major d'un poble fins a un festival de música internacional que aplegui milers de visitants amb performances d'acròbates aeris incloses. La majoria dels esdeveniments disposen d'un element principal com un escenari o una estructura teatral on s'hi desenvolupa part important de l'espectacle. En molts casos es tracta d'estructures desmuntables que també suporten altres instal·lacions com llums, so o multimèdia. La complexitat de cada estructura depèn moltes vegades de la direcció creativa de l'espectacle, i està condicionada addicionalment per múltiples paràmetres externs que cal tenir sota control.

A l'hora de treballar amb aquest tipus d'instal·lacions, els enginyers hem de fer front a una gran varietat d'escenaris (textual i literalment) que suposen tot un repte, sumat al fet que existeix molt poca claredat a nivell normatiu, cosa que no facilita la homogeneïtzació de criteris arreu del territori. A banda, és molt important tenir en compte altres aspectes relatius a la seguretat i organització del propi esdeveniment, més enllà de la pròpia estructura desmuntable.

Quins tipus d'escenaris existeixen? Quines normatives s'han de seguir? Què hem de tenir en compte alhora de realitzar un esdeveniment d'aquestes característiques? Quins certificats hem de demanar?

Tant si ets enginyer com de l'administració pública, respondrem totes aquestes preguntes i moltes més de forma àgil i concisa de la mà dels experts per aportar solucions i coneixement bàsic que ens ajudi a minimitzar riscos i treballar amb seguretat.

Hi intervindran:
- Oscar Elgarrista, president del Grup de Treball d'Enginyeria de l'Oci
- Marta Guasch, presidenta de la Comissió d'Acció Professional
- Carles Tagarro, enginyer responsable de projectes per esdeveniments
- Jordi Valiente, responsable enginyeria Eprojecta
- Jordi Parés i Jordi Velasco, socis de Think Enginyeria, especialitzats en estructures escèniques

Des del grup de treball d'Enginyeria de l'Oci volem mostrar el nostre compromís amb la professionalització del sector i volem posar en relleu la importància d'aquesta indústria i el paper dels enginyers i enginyeres catalans que amb esforç i responsabilitat aporten valor i lideren l'evolució tecnològica de sector a casa nostra. No dubtis més i forma part avui del primer grup de treball d'enginyers i experts del sector de l'oci de tot l'estat. Si estàs interessat en el nou GT Enginyeria de l'Oci no dubtis i inscriu-te aquí.

Dates: Dimarts, 5 de juliol de 2022
Horari: De les 16 a les 18 h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Presentació Grup de Treball Enginyeria de l'Oci. Oscar Elgarrista, responsable GT Enginyeria de l'Oci
Preparació d'esdeveniments Carles Tagarro, enginyer responsable de projectes per esdeveniments
Escenaris habituals Jordi Valiente, responsable enginyeria Eprojecta
Escenaris no habituals Jordi Parés i Jordi Velasco, socis de Think Enginyeria,
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Escenaris i estructures desmuntables per a esdeveniments

Descripció:
Escenaris i estructures desmuntables per a esdeveniments