Record i homenatge a Ferran Casablancas (1874-1960)

Comissió: Actes Corporatius
Descripció:
En aquesta ocasió es recordarà i retrà homenatge a la figura de Ferran Casablancas (1874 - 1960) que és un dels enginyers catalans de més projecció universal.

Les seves patents per a la filatura (sistema de grans estiratges) - que van revolucionar els processos de producció, estalviant temps i costos - es van difondre ràpidament per tots els països.

L'Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya organitza un acte de reconeixement i homenatge a Casablancas, que no va ser un enginyer titulat, sinó un tècnic empíric autodidacta. Amb això, l'Associació posa de manifest que la seva concepció de l'enginyeria va més enllà de la consideració exclusiva dels titulats sortits de les nostres escoles tècniques com a únics mereixedors de la qualificació d'enginyers.

El nucli central de l'acte el constitueix la ponència "Ferran Casablancas Planell, un inventor avançat al seu temps", d'Esteve Deu Baigual (Universitat Autònoma de Barcelona). El periodista Manel Camps Bosser a la seva ponència "El senyor Fernando, president del Banc de Sabadell" estudia l'actuació del nostre inventor com a directiu bancari. Guillermo Lusa, professor jubilat de la UPC, fa un preàmbul sobre l'actuació de tècnics empírics i de tècnics acadèmics a la industrialització de Catalunya, posant a disposició dels nostres companys interessats en la història de l'enginyeria una extensa informació que els permetrà conèixer la trajectòria i l'obra d'aquests tècnics empírics, tan desconeguts al nostre temps.

Es lliurarà un exemplar de Ferran Casablancas Planell (1874 - 1860) als assistents.
Dates: Dimarts, 24 de maig de 2022
Horari: A les 18 h en format híbrid (videoconferència i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Record i homenatge a Ferran Casablancas (1874-1960)

Descripció:
Record i homenatge a Ferran Casablancas (1874-1960)