Diversió amb inflables. Normativa i seguretat

Comissió: Comissió d'Acció Professional
Descripció: Inventats oficialment fa més de 60 anys per un enginyer americà, els castells inflables són un tipus d'atracció clàssica molt popular i coneguda especialment pel públic infantil. A més, de crear un gran entreteniment i diversió, també aporta un benefici terapèutic per a infants amb discapacitats sensorials.

La facilitat per adquirir-ne i els costos relativament baixos les fan molt competitives davant d'altres atraccions mecàniques més complexes. És per aquest motiu que amb l'arribada del bon temps, el nombre d'aquestes instal·lacions es multiplica i les podem trobar habitualment en tot tipus d'espais i esdeveniments: fires, festes i celebracions, hotels, càmpings, restaurants, etc.

Tant a Catalunya com a la resta d'Espanya, la normativa no és gens específica i sovint es desconeix com gestionar-les correctament. Com en qualsevol altre instal·lació o màquina on intervenen persones, és imprescindible un bon muntatge, operativa i manteniment per a evitar possibles incidències materials i personals.

En aquesta jornada introduirem el món dels inflables, els diferents tipus que existeixen, quins són els més habituals que podem trobar, veure quines normatives els apliquen i com s'han d'operar.

Descobrirem en detall la normativa específica per atraccions inflables UNE-EN 14960 amb l'empresa especialitzada 'Eprojecta' i analitzarem de la mà de la Mútua dels Enginyers les característiques imprescindibles a tenir en compte a l'hora de contractar una Assegurança de Responsabilitat Civil (RC) que cobreixi aquest tipus d'instal·lacions i els antecedents legals i jurisprudència més importants que s'han de tenir en compte tant des del punt de vista de l'operador de l'atracció com des del punt de vista del promotor de l'activitat (ajuntament, empresa privada, particular, etc...).

Participa amb nosaltres a la jornada de la mà dels millors experts i empreses líders del sector i connecta't amb la xarxa de professionals alhora que dialoguem amb l'administració pública i contribuïm a millorar el marc normatiu d'aquest tipus d'instal·lacions d'oci a Catalunya.

Des del grup de treball d'Enginyeria de l'Oci volem mostrar el nostre compromís amb la professionalització del sector i volem posar en relleu la importància d'aquesta indústria i el paper dels enginyers i enginyeres catalans que amb esforç i responsabilitat aporten valor i lideren l'evolució tecnològica de sector a casa nostra. No dubtis més i forma part avui del primer grup de treball d'enginyers i experts del sector de l'oci de tot l'estat.

Programa:
- Marta Guasch, presidenta de la Comissió d'Acció Porfessional
- Oscar Elgarrista, membre del GT Enginyeria de l'Oci
- Jordi Valiente, responsable enginyeria Eprojecta
- Andreu Mingote, director La Mútua dels Enginyers


Si vols formar part d'aquest nou GT Enginyeria de l'Oci omple aquesta butlleta Enginyeria de l'Oci
Dates: Dimecres, 11 de maig de 2022
Horari: A les 10 h en format híbrid (videoconferència)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Diversió amb inflables. Normativa i seguretat

Descripció:
Diversió amb inflables. Normativa i seguretat