Presentació del Diccionari de la Transició Energètica

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Presentació del llibre Diccionari de la Transició Energètica. Energia de la A a la Z.

La humanitat durant segles va fer la seva tirant de l'energia que de manera sostinguda la natura li donava. No és fins les darreries del segle XIX que, de la mà de la tecnologia, la humanitat comença a treure profit de materials que es van formar fa milions d'anys i que en poc temps fem desaparèixer per a treure'n energia, fer treball i créixer.

El segle XX és l'eclosió de l'economia dels materials. La tecnologia hi posa la manera i la humanitat les ganes de créixer. Tant que el creixement és exponencial, de la mà del creixement de la població i del desenvolupament dels pobles basat en l'economia del consum. Consumim, consumim, consumim' i així fins a l'infinit. No. Fins a l'infinit no serà. Tenim un sol planeta Terra, i moltes, moltes matèries primeres però cap d'elles infinites, tret de les renovables.

Ens ha ajudat a veure-ho l'evidència que l'emissió massiva de diòxid de carboni per la crema de combustibles fòssils té efectes sobre el clima i poc o molt està fent incrementar la temperatura mitjana del planeta amb conseqüències de major o menor quantitat però totes elles negatives.

L'única sortida és abandonar l'economia dels materials i el consum i abordar la transició energètica.

Es pot fer amb orelleres i seguint el ramat o, com proposa aquest llibre, agafant el bou per les banyes i afrontant la transició des del coneixement i la consciència. Desxifrant un llenguatge sovint volgudament complex. Informant amb llenguatge planer i proposant reflexions.

Aquest Diccionari vol contribuir a aquest procés d'empoderament ciutadà per la via d'informar-se i conèixer i els enginyers en tenim un paper clau.

La presentació anirà a càrrec de Salvador Salat Mardaras, enginyer industrial, autor del llibre i assessor energètic.
Dates: Dimecres, 20 d'abril de 2022
Horari: A les 18 h en format híbrid (on-line i presencial a Via Laietana, 39 de Barcelona).

Inscripcions d'última hora: trucar al 933192300 i sol.licitar l'enllaç de connexió Zoom.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Presentació del Diccionari de la Transició Energètica

Descripció:
Presentació del Diccionari de la Transició Energètica