Desenvolupament i producció local de mínims productes viables d'Internet de les coses

Comissió: Comissió d'Industria 4.0
Descripció: Actualment, hi ha disponibles mòduls electrònics sofisticats programables i amb connectivitat a baix cost, el que els ha convertit en elements populars tant en l'àmbit educatiu, el món maker o en l'àmbit del prototipatge ràpid. Aquests mòduls, combinats amb les emergents eines de Low-Code poden ser un punt de partida per a evolucionar a desenvolupaments més sofisticats, de perfil professional i industrial. En qualsevol cas, cal tenir en compte la normativa de compatibilitat electromagnètica, tantes vegades ignorada d'entrada en projectes d'emprenedoria, i que és indispensable per a la comercialització de productes amb electrònica IoT en el mercat real. Les eines de simulació i els bessons digitals han esdevingut pilars fonamentals de la Indústria 4.0. En particular es poden aplicar al desenvolupament de sistemes ciber-físics, que tenen com a elements centrals els embedded systems.

En aquesta jornada es presentaran eines disponibles tant per l'àmbit educatiu o del prototipatge ràpid com en entorns professionals, incloent-hi eines de simulació o bessons digitals per a donar suport al compliment de la compatibilitat electromagnètica, així com la perspectiva d'un fabricant local en el seu rol de ser un agent de materialització, és a dir, obtenir elements físics a partir dels seus respectius models digitals. La jornada inclourà tres presentacions de 20 min, una primera sobre eines populars de simulació i bessons digitals, a càrrec d'experts del grup de treball, una segona sobre eines professionals de simulació i bessons digitals, impartida per un expert del món Ansys, líder mundial en el sector, i finalment una tercera sobre el procés de transformació del digital al físic, realitzat localment.

Programa:

18.00 h Benvinguda

18.10 h Mínims productes viables i prototips virtuals amb Low-Code i bessons digitals populars de hardware . Xavier Pi (GT IoT i sistemes embedded)

18.30 h Simulacions, bessons digitals per al desenvolupament i proves de compatibilitat electromagnètica de solucions IoT. Raphael Bacchi (ESSS, partner oficial d'Ansys - www.esss.co/es)

18.50 h Transició del món virtual al real i industrialització del producte i fabricació. Xavier Olivé (Director tècnic d'EDCO - www.edcodisseny.com) -

19.10 h Torn de preguntes i debat

19.25 h Cloenda

Dates: Dijous, 3 de març de 2022
Horari: A les 18 h per videoconferència.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Xavier Olivé, Director tècnic d'EDCO
Ponència Xavier Pi (GT IoT i sistemes embedded)
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Desenvolupament i producció local de mínims productes viables d'Internet de les coses

Descripció:
Desenvolupament i producció local de mínims productes viables d'Internet de les coses