La Vall de l'hidrogen de Catalunya

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Cicle de conferències: Hidrogen renovable per fer front a l'emergència climàtica

La Unió Europea ha posat moltes esperances en l'hidrogen com vector energètic per substituir durant la primera meitat d'aquest segle els hidrocarburs líquids i gasosos. En aquest sentit va publicar, al febrer de 2019, el Full de Ruta de l'hidrogen que, amb una important dotació econòmica, pretén que l'any 2050 l'hidrogen constitueixi el 24% de l'energia final consumida a la UE, permeti la reducció de 560 Mt de CO2/any i generi més de 5 milions de llocs de treball.

Per assolir aquest objectiu cal que els estat membres encetin programes en tots els àmbits de la cadena de valor de l'hidrogen: producció, transport, emmagatzematge i ús, que permetin el desenvolupament de la tecnologia en els seus diversos àmbits: transport, ús tèrmic, matèria primera, etc.

Dins de l'Estat Espanyol han sorgit diverses iniciatives alineades amb el Full de Ruta Europeu entre las que destaquen dos: El Corredor Basc de l'hidrogen (15/02) i la Vall de l'Hidrogen de Catalunya (22/02)

La segona sessió anirà a càrrec de Jordi Cartanyà, coordinador de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili.

En dos sessions agrupades dintre d'aquest cicle, tindrem la sort de que els seus màxims responsables ens expliquin l'abast i els objectius d'ambdues iniciatives i fins a quin punt son complementaries.
Dates: Dimarts, 22 de febrer de 2022
Horari: A les 18.30 h per videoconferència.

Inscripcions d'última hora: Podeu trucar al 93.319.23.00 i sol.licitar l'enllaç de connexió Zoom (fins les 18.30 hores)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Jordi Cartanyà Solé, coordinador de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili.
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

La Vall de l'hidrogen de Catalunya

Descripció:
La Vall de l'hidrogen de Catalunya