Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció:
Hi intervindrà:

Jordi Sans, ex Cap de la Divisió de Planificació de Bombers de Barcelona.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional a la funció pública, a la docència i al sector privat.
És Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, promoció 120, i tècnic acreditat per a l`'elaboració de PAUS a tots els nivells.
Va cursar el "Brevet de prévention contre les risques d'incendie", atorgat pel Ministeri d'Interior de França.
Al món de la docència, va començar la seva trajectòria professional l'any 1977 com Professor Associat del Departament de Mecànica de Fluids de la UPC.

Des de 1996 fins 2005 va estar el Codirector del Màster de Riscos Laborals a l'ICT.
De 2000 a 2008 va ocupar el càrrec de Director del Màster de Riscos Laborals a l'EPSI de la UAB. També des de l'any 2000 i fins el 2009 va estar Professor de Detecció i Càlcul de Riscs a la UAB.

A partir del 2009 i fins ara, és Professor Associat del Departament d'Enginyeria de la Construcció a la UPC i des de el 2013 fins ara, és el Director del Màster en Incendis i Protecció Civil Safety Engineering de la UPC.

Al món de la funció pública, va començar la seva trajectòria professional dins de la Generalitat de Catalunya l'any 1983, com a Cap del Servei de Protecció de Riscs Tecnològics de la Gerència de Protecció Civil.

Des de l'any 1997 fins el 2002 va ocupar el càrrec de Subdirector General de Prevenció i Planificació de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil. L'any 2002 va ser anomenat Director de l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya, càrrec que va exercir fins l'any 2010.
A partir d'aquest any i fins el 2014, com a funcionari del Cos de Titulats Superiors d'Enginyers Industrials, exerceix de Responsable de Recerca de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i d'Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.
L'any 2014 i fins el 2016 va estar el Cap de la Divisió de Planificació de Bombers de la ciutat de Barcelona. Des de lany 2016 i fins ara és el Director General de MS CONSULTORS, enginyeria dedicada a la seguretat de la qual és soci fundador i CEO.

Cal destacar la seva actuació en projectes europeus, com a Responsable del projecte BeSeCu (Behaviour Security and Culture) de 2009 a 2012 i també com a Responsable del projecte COIM-Best (Coordination Improvement by Best Practices) de 2010 a 2013.

Actualment exerceix com a expert en incendis del Tribunal Arbitral Tècnic de Catalunya , és el President de la Comissió de Seguretat del COEIC/AEIC i és membre del Patronat de l'Institut d'Estudis de la Seguretat.

Comissió de Jubilats i Prejubilats
Dates: dimarts, 11 de gener de 2022
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.