Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Josep Miquel Aced, Soci Fundador, Director General i President Honorari del Grupo ACED IngenierÍa.

Avui ens parlarà un company amb una extensa i valuosa trajectòria professional i institucional.
És Enginyer Industrial per l'ETSEIB, promoció 114. Va fer diferents cursos d'especialització, al CPE i a l'escola, relacionats amb els temes de projectes i coneixements tècnics de processos.

Va començar la seva trajectòria professional l'any 1970 a IDOM, SA, com enginyer de projectes. Els anys 1971 i 1972 va treballar a ATLAS COPCO, SAE, en els departaments tècnics-comercials de projectes d'automatització pneumàtica i instal'lacions industrials.
L'any 1973 va ocupar el càrrec de Director Gerent de GRAVADOS QUÍMICOS MILVER, SA.

L'any 1974 participa en la fundació i desenvolupament d'un grup d'empreses d'enginyeria i filials, especialitzades en tecnologia de processos, on va ocupar diferents càrrecs fins l'any 1982.
Com a resum: Director de Projectes i Obres a TEN, SA i a HANTACO IBÉRICA, SA. Director Tècnic-Comercial de la divisió FLUID ENERGY i de CHEMAPEC, SA.

L'any 1982 funda una societat que en el temps deriva en un grup propi d'empreses en el món del projecte, del qual és Director General (actualment President Honorari).
El grup realitza projectes i direccions d'obra, Projects Management i assessoria d'empreses en temes tècnics i de gestió.

El formen en l' actualitat les següents societats: JM ACED INGENIERIA, SL, capçalera del grup, JMA I PROFESSIONALS ASSOCIATS, SL, JMA BCN GENERAL CONSTRUCTOR, SLU i BCN ENGINYERS, SL.

També en aquest període, concretament des de 2004 fins a 2012, va ser soci fundador, a través de BCN ENGINYERS, S, membre del Consell d'Administració i President del Grup HFM HOLDING FACILITIES MANAGEMENT que es composava de vuit societats.

Durant la seva vida professional se li van encomanar alguns peritatges, arbitratges i valoracions industrials de rellevància, entre ells la caiguda del telefèric de Montjuïc a l'any 1988 i la Gran Apagada de Barcelona de juliol de 2007.

Ha estat molt notable la seva activitat institucional.
Membre de la Junta de Govern del COEIC i President de la Comissió d'Acció Professional des de l'any 1983 fins el 2003, va participar en la constitució de l'ICT i de l'ICICT. Membre del Consejo de Ingenieros Industriales de España del 1990 fins el 2003. Membre del Patronat del ICT, del Tribunal Arbitral Tècnic de Catalunya i del Consell d'Administració de BIMSA, en representació del COEIC, de 2005 a 2007.
Va participar en diferents comissions tècniques en les Conselleries d'Indústria i de Medi Ambient de de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. Membre dels comitès tècnics de normalització d'AENOR, impulsant la Norma Projecte 157001.
Col·laborador regular de l'ITEC. Membre de la Comissió Acadèmica de l'ICT. Membre fundador d'ASINCA i de la Cambra de Fundadors d'aquesta associació.
Membre del Ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i ex President de la seva Comissió d'Indústria. Impulsor i primer president de la UPIC (2006-2011). Membre del Consell Rector (2009-2011) i Vicepresident (2011-2015) de la Caixa d'Enginyers.

Des del 2012 i fins l'actualitat ha estat membre, i President en dos períodes, del Comitè de Certificació Professional de l'AQPE, en representació del COEIC.
Ponent i moderador en moltes jornades i congressos professionals.
A títol personal, ha estat directiu de de diferents associacions privades de tipus social i esportiu

Comissió de Jubilats i Prejubilats
Dates: Dimarts, 14 de desembre de 2021
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.