Tecnologia i digitalització en l'explotació ferroviària

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: En el món de l'explotació ferroviària són peces clau la gestió del tràfic i la gestió d'estacions i clients. En aquests dos àmbits la tecnologia i la digitalització han permès millorar el servei, tot optimitzant els recursos i alhora ampliant les prestacions que s'ofereixen als clients.
Així, la tecnologia suporta funcions bàsiques per a la prestació del servei, com són: el control de tràfic, la gestió de les instal·lacions, la venda i el control d'accés i la informació al client.

Nucli de tota explotació ferroviària, el Centre de Comandament permet gestionar de forma centralitzada i coordinada tots els recursos. En aquest punt, la integració entre els diferents sistemes informàtics implicats és clau per a la obtenció dels resultats desitjats, assolint importants nivells d¿automatització i incrementant els nivells de resposta i atenció oferts.

L'objectiu de la xerrada és fer un breu repàs de la tecnologia i els sistemes informàtics que suporten l'explotació ferroviària i donen cobertura a les funcions crítiques del negoci, ens centrarem en els seus aspectes més funcionals i operatius, destacarem la importància de la seva integració i posarem especial èmfasi en aquells sistemes que donen servei al Centre de Comandament, com a punt neuràlgic de tota l'explotació.

La ponència serà presentada per Alícia Coca i Cantos, Cap de Tecnologies de Negoci a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Té més de 25 anys d'experiència treballant amb sistemes crítics i de temps real en l¿entorn ferroviari. En l'actualitat és cap de l'àrea de Tecnologies de Negoci a FGC. L'àmbit de responsabilitat abasta les àrees de disseny, enginyeria i gestió dels sistemes informàtics i de temps real que donen suport a l'explotació ferroviària i als seus centres de comandament.

La seva trajectòria professional ha estat lligada a FGC on, al llarg dels anys, ha pogut treballar en diferents àmbits que li han permès aplicar solucions tecnològiques en entorns molt diversos, però sempre lligats a la producció del servei: des de xarxes de comunicacions, fins a sistemes en temps real i control de tràfic als centres de comandament o sistemes de venda i validació a estacions
Dates: Dijous, 28 d'octubre de 2021
Horari: A les 18.30h per videoconferència (Zoom)
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Tecnologia i digitalització en l'explotació ferroviària

Descripció:
Tecnologia i digitalització en l'explotació ferroviària