Disseny del procés de vacunació massiva a Catalunya

Comissió: Comissió d'Enginyeria de la Salut
Descripció: A principis d'any es va donar la consigna que caldria vacunar, en un principi, a tota la població adulta de Catalunya per poder arribar a l'estiu amb un 70% d'habitants amb almenys una dosis subministrada. El repte era important i es requeria de solucions innovadores que fessin factible un flux de subministrament de vacunes massiu.

Casos d'èxit com el de la Fira de Barcelona o diversos centres de vacunació massiva de Catalunya han fet possible arribar a un gran nombre de persones en un temps rècord, i això no hauria estat possible sense la col·laboració entre professionals assistencials i enginyers de processos i operacions, que han sabut dissenyar conjuntament els espais idonis per poder conjugar eficiència en el flux de persones i la logística de les vacunes, amb la qualitat assistencial, la seguretat dels pacients i el confort que requereixen els usuaris.

Es presenta en aquesta sessió, l'exemple del disseny del Centre de Vacunació de la Fira de Barcelona, la qual ha permès arribar a vacunar un total de 13.000 vacunes diàries en els dies pic, combinant amb una gestió assistencial per part de l'Atenció Primària i el CatSalut que ha proporcionat una gran experiència per part dels usuaris i un èxit assistencial, arribant aviat a la xifra d'1 milió de dosis subministrades en aquest espai firal.

Programa:
-Benvinguda
- Intervencions de Marc Perez Pey, president de la Comissió d'Enginyeria de la Salut i Ferran Rodríguez, organitzador de la jornada i membre de la comissió
-Disseny del Pla de vacunació massiva a Catalunya, diferents escenaris. Opció Fira, avantatges i inconvenients: Anna Ochoa (Essentia)
-Disseny d'espais d'atenció massiva. Com es dissenya un espai amb capacitat per vacunar més de 18.000 pacients al dia . Jordi Estruga (Fira de Barcelona).
- Atenció assistencial, com s'ha viscut i com s'ha treballat en les condicions d'atenció massiva, com afecta el disseny dels espais en la qualitat del servei: Jaume Benavent (Gerent CAPSBE. Assistencial) i Sílvia Roura (Adjunta a Gerència. CAPSBE).

-Cloenda
Dates: Dimarts, 5 d'octubre de 2021
Horari: A les 18 h per videoconferència.
INSCRIPCIONS D'ÚLTIMA HORA: Trucar al 933192300 i sol.licitar l'enllaç de connexió
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Disseny del procés de vacunació massiva a Catalunya

Descripció:
Disseny del procés de vacunació massiva a Catalunya