Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Distribució d'hidrogen

Comissió: Comissió de Mobilitat
Descripció: Degut a l'emergència climàtica s'estan fent molts esforços en diferents camps per evitar o reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera, hi ha diferents opcions però una que està agafant molta força és la d'utilitzar l'hidrogen com a vector energètic. Això afecta en gran mesura al sector del transport i, per tant, a l'Automoció. La pila de combustible, alimentada amb hidrogen, és una alternativa per produir electricitat dintre d'un vehicle i millorar l'autonomia de la mobilitat elèctrica amb bateries.

Aquest cicle de conferències vol posar una mica de llum en aquesta imminent revolució del sector de l'Automoció. Dividirem el cicle en tres jornades en les que es parlarà de la generació de l'hidrogen que hauria de ser sense emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera, l'aplicació a l'Automoció i, finalment, l'acumulació i distribució de l'hidrogen.

L'hidrogen és un gas extremadament volàtil, per tant, el seu transport i la seva manipulació no és gens fàcil en comparació als actual combustibles líquids.
S'haurà de decidir com fer arribar l'hidrogen des de els punts de producció fins les estacions de càrrega dels vehicles o potser, produir-lo allà mateix, i com seran aquests punts de càrrega perquè l'operació sigui el més àgil i segura possible. També caldrà decidir quants d'aquest punts de càrrega seran necessaris inicialment i a on s'haurien d'instal·lar.

Per tractar sobre aquests temes comptem amb la presència d'Indox, empresa catalana especialitzada en el transport de gasos liquats i comprimits i en la construcció d'estacions de càrrega de combustibles gasosos. També comptarem amb la presència deGasnam, Asociación para el transporte sostenible, que ha desenvolupat diversos estudis sobre quin hauria de ser el nombre mínim d'estacions de recàrrega i la distància entre elles per fer viable la mobilitat amb hidrogen en el transport terrestre.

Hi intervindran:

- Solucions tècniques pel subministrament d'hidrogen als vehicles. Josep Giribet. CEO INDOX Energy Systems

- Infraestructura mínima de punts de carrega per desenvolupar la mobilitat amb hidrogen. Eugenia Sillero. Secretaria General de GASNAM

Moderador: Joan Puertas. President del GT d'Hidrogen


Jornades del cicle:
18/05: Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Generació de l'hidrogen. Introducció i projectes
25/05: Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Tecnologia de l'hidrogen aplicada als vehicles
01/06: Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Distribució d'hidrogen
Dates: Dimarts, 1 de juny
Horari: A les 18 h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Distribució d'hidrogen

Descripció:
Cicle l'hidrogen i la mobilitat sostenible: Distribució d'hidrogen