Injecció de biometà en xarxes de distribució de gas a Catalunya. Punts de vista del productor, del distribuïdor i del sector gasista

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Injecció de biometà en xarxes de gas a Catalunya. Punt de vista del productor, del distribuïdor i del Sector gasista

El biometà o gas renovable és un gas combustible amb una elevada concentració de metà que s'obté a partir del biogàs. Si el biogàs es sotmet a un procés de neteja de les diferents impureses (upgrading) s'obté biometà, que té una composició similar al gas natural i, per tant, es pot injectar en les xarxes de distribució barrejant-lo amb ell. També es pot utilitzar com a combustible per a vehicles.

El biometà és una font d'energia renovable amb unes taxes de continuïtat que no ofereixen, de moment, altres fonts renovables i que pot ajudar a resoldre el problema del tractament de certs residus.

Per parlar del futur del biometà es comptarà amb el punt de vista de 3 productors catalans, dels distribuïdors de gas, receptors de biometà en les seves xarxes de distribució, i amb el Sector Gasista, en el seu conjunt, com a dinamitzador de projectes de gas renovable.

Els ponents per a aquesta sessió seran els següents:
- Per part del productors de biometà:
o Sebastià Farré: Granja Torre Santamaría de Balaguer
o Mathieu Lefebre (Waga Energy): Abocador de residus Can Mata d'Hostalets de Pierola
o Ignasi Mallol (Naturgy): Abocador de residus Elena al Parc de l'Alba de Cerdanyola de Vallès

- Per part dels distribuïdors de gas: David Fernández Rubial (Nedgia)

- Per part del sector gasista: Naiara Ortiz de Mendíbil (SEDIGAS)
Dates: Dijous, 29 d'abril de 2021
Horari: A les 18 h per videconferència
Inscripcions : Inscripcions col·legiats/associats      Inscripció general

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.