Ciberseguretat Industrial. Una visió pràctica per a les Pimes

Comissió: Comissió Societat Digital
Descripció: Molts empresaris i directius de Petites i Mitjanes Empreses encara tenen la creença que les seves empreses no són un objectiu prou atractiu com per ser objecte d'un ciberatac, malauradament això ja no és cert. De fet les Pimes són, cada vegada més, objecte d'atacs massius, en ser considerades pels ciberdelinqüents sinònim de mínim esforç i màxima rendibilitat.

Les Pimes industrials, a més de poder patir atacs a la xarxa empresarial d'IT, també poden patir atacs a la xarxa operacional d'OT, que afectin als seus processos productius, i poden ocasionar aturades de la producció durant dies o setmanes, a més de causar accidents que afectin a la seguretat de les persones, les instal·lacions i el medi ambient.

Aquesta jornada té per objectiu ajudar a les Pimes Industrials a prendre consciència, de manera entenedora, de la necessitat d'integrar la Ciberseguretat en el dia a dia, les greus conseqüències que pot tenir un ciberatac per a la continuïtat de l'empresa i veure quins son els punts clau que cal tenir en compte per començar amb bon peu.

La jornada estarà dividida en dues parts:

- A la primera part veurem, els tipus d'atacs a que s'enfronten les Pimes, com ataquen els ciberdelinqüents, la inseguretat dels sistemes de control industrial, el fàcil que és tenir dispositius exposats a Internet sense que ho sapiguem i les conseqüències catastròfiques que pot suposar patir un ciberatac greu com ara un Ransomware.

- A la segona part veurem, quin és l'objectiu de la Ciberseguretat, els reptes que suposen la Industria 4.0 i el IIoT, els perills de les connexions remotes i com abordar la Ciberseguretat industrial amb coneixement per ser més competitius, estalviar costos, evitar sancions i millorar la imatge pública.


Programa de la jornada:

18.00 - 19.30 h Ciberseguretat Industrial. Una visió pràctica per a les Pimes: Presentació
A càrrec de
- Sergi Gil - Enginyer Industrial, Màster en Indústria 4.0 i Ciberseguretat
- Jordi Ubach - Consultor-formador Ciberseguretat, Forense informàtic, Lead auditor ISO 27001

19.30 - 20.00 h El Grup de treball de Ciberseguretat a debat i crida a la participació: Presentació de la feina feta fins ara i discussió sobre el seu futur i les properes passes.

Organitza: Comissió de Societat Digital - GT Ciberseguretat
Dates: Dijous, 15 d'abril de 2021
Horari: A les 18 h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Sergi Gil i Jordi Ubach
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Ciberseguretat Industrial.

Descripció:
Ciberseguretat Industrial. Una visió pràctica per a les Pimes