Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Josep Ferrer, ex Rector dela Universitat Politècnica de Catalunya.
Avui ens parlarà un company amb una notable i valuosa trajectòria docent i social, és Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, Promoció 115, especialitats Elèctrica i Tècniques Energètiques.

Com investigador ha assolit el màxim d'avaluacions positives (cinc xesennis), amb nombroses publicacions en revistes internacionals de prestigi, participacions en congressos, direcció de tesis doctorals, etc

En una primera etapa estudiant cal destacar les Singularitats de Variables Diferencials i la Teoria Matemàtica de Sistemes de Control.
Sempre va prioritzar les tècniques i interpretacions geomètriques destacant que ha estat membre de l'Institut d'Organització i Control.

Com docent ha assolit el maxim d'avaluacions positives (sis quiquennis), impartint i coordinant diverses assignatures dels àmbits de Càlcul Diferencial, Àlgebra Lineal, Geometria I Sistemes de Control.

Ha prestat especial atenció a motivar l'estudiant mitjançant aplicacions de les assignatures matemàtiques bàsiques a l'enginyeria.

Actualment co-lidera el projecte de "Contextualització de les matemàtiques a l'enginyeria".

Com gestor acadèmic, sempre ha participat en els òrgans de representació i de govern de l'ETSEIB, ressaltant el seu càrrec de Rector des de l'any 2002 fins el 2006, període en el qual va crear el Centre de Formació Interdisciplinar Superior, dedicat a poder cursar simultàniament dues titulacions de la UPC.
També va crear l'ETS d'Enginyeria Aeronàutica i va estar co-creador del Barcelona Supercompunting Center i de l'Institut de Ciències Fotòniques. En el seu mandat es va remodelar el Campus del Besós i va aconseguir evitar el trasllat allà de l'ETSEIB.
Des de la seva creació presideix l'Associació Laude, que aplega els ex rectors/es de les universitats catalanes.
Ha desenvolupat una activitat sindical continuada des de l'etapa estudiantil.

Cal destacar en aquesta faceta haver estat el Responsable Estatal de Professorat i Política Universitària fins el 2001, quan CCOO va guanyar les eleccions sindicals a pràcticament a totes les universitats.
Va negociar la llei universitària LRU del 1983 i la LOU del 2001, així com l'Informe Bricall del 2000. Actualment és el representant de CCOO a l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.
També ha desplegat una intensa activitat política des de la fundació de la Federació Universitària del PSUC fins actualment com a membre del Consell Nacional d'Esquerra Unida i Alternativa.
Recentment ha estat membre del Govern de la Crida Nacional per a la República Catalana i des de començaments del mes d'octubre d'enguany presideix l'Acord d'Esquerres per a la República Catalana.

Per últim, destacar la seva contribució en entitats civils. President d'Òmnium Cultural a L'Hospitalet de 2011 a 2017, President de la Primera Convenció Ciutadana sobre la Unversitat Catalana des de 2016 fins a 2019 i Responsable Científic del Congrés Catalunya i Futur de 2017 a 2020.

Dates: dimarts, 12 de gener de 2021
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Cafè dels Enginyers

Descripció:
Cafè dels Enginyers