La retribució de les noves instal·lacions d'energies renovables. Una opció nova, les subhastes

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Recentment s'ha publicat el RD 960/2020, que regula el règim econòmic de les noves instal·lacions d'energies renovables.

El RD, té per objecte dotar d'un marc jurídic estable als inversors per tal d'afavorir el desenvolupament de les tecnologies renovables amb la finalitat d'assolir els objectius del PNIEC i intentar evitar l'especulació, afavorint els projectes que es desenvolupin amb una clara voluntat de ser executats.

El procediment proposat és el de les subhastes per atorgar un regim econòmic controlat de les energies renovables mitjançant una retribució concreta de cada instal·lació a partir del preu d'adjudicació. El producte a subhastar serà la potència instal·lada, l'energia elèctrica o una combinació d'ambdues i la variable d'oferta serà el preu per unitat d'energia elèctrica.

Posteriorment ja s'ha publicat l'OM TED 1161/2020 que detalla el mecanisme de subhasta i estableix el calendari a complir en el període 2020-2025.

Per tal de conèixer les implicacions legals i tècniques d'aquest nou procediment es farà aquest debat en el qual hi participaran:
- Irene Bartol, sòcia del bufet especialitzat en energia Verdia Legal i secretària general d'Aseme (Asociación de Empresas Energéticas)
- Lluis Pinós, president del GT de Transport, Distribució i Comercialització d'Energia Elèctrica de la Comissió d'Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya

Moderarà Xavier Vallvé de l'empresa TTA - Trama TecnoAmbiental, especialista en Energies Renovables i Microxarxes i president del GT d'Energies Renovables i Solucions Energètiques dels Enginyers Industrials de Catalunya.


Dates: Dimecres, 13 de gener de 2021
Horari: A les 18.30 h per videconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Sr.Lluís Pinós
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

La retribució de les noves instal·lacions d'energies renovables. Una opció nova, les subhastes

Descripció:
La retribució de les noves instal·lacions d'energies renovables. Una opció nova, les subhastes