COMEXI: Les empreses de fabricació de maquinària d'envasos flexibles

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: Cicle de conferències: Les Empreses i la Transició Energètica

Les administracions amb la COVID i la crisi climàtica estan posant en marxa ambiciosos programes: La presidència de la UE Von der Layen amb la vigent estratègia del GREEN DEAL, a la que s'hi ha afegit el reforç del pla NEXT GENERATION UE que a l'estat espanyol es traduiran en canvis que aniran mes enllà dels propòsits del PNIEC i a Catalunya reforçaran les intencions d'actuacions com la del Decret Llei 16/19 de mesures urgents per a l'emergència climàtica i l'impuls a les energies renovables.

El pla NEXT GENERATION UE comporta amb el reforç dels programes clau de la UE per a extreure conclusions de la crisis, i fer més fort i resilient el mercat únic i accelerar la doble transició ecològica i digital. En aquest context pren força el paper actiu del consumidor en l'àmbit energètic cap a un paper de "Prosumer" i la transformació productiva cap a l'economia circular. Sens dubte les necessitats per sortir de la crisi COVID, acceleraran molts d'aquests canvis que ahir semblaven difícils d'assolir.

Les comissions d'Energia, Mobilitat i d'Economia Circular i Canvi Climàtic dels Enginyers Industrials, fem un seguiment participatiu dels canvis reguladors, i de les transformacions que s'estan produint. Volem conèixer, impulsar i difondre com les empreses fan front a aquests reptes, i quina es la seva visió i compromís.

En aquesta ocasió comptem amb Comexi. Una empresa fundada el 1954 per la família Xifra, que compta amb una àmplia experiència en la fabricació de béns d'equip per a la indústria de la conversió de l'envàs flexible, amb diverses línies de producte, per a processos de conversió diferents: impressió flexogràfica, òfset, laminació, tall i complements logístics. El centre tecnològic, Comexi CTec, empresa independent creada el 2013, és un referent com a motor de coneixement dins del sector del packaging flexible.

Comexi defineix la seva visió empresarial com la d'ésser líders en el nostre sector a través de desenvolupar i oferir als convertidors els diferents equips, tecnologies i serveis que donin resposta a les seves necessitats, i participar activament en transformar la indústria d'impressió i conversió d'envàs flexible en una indústria sostenible pel medi ambient.

COMEXI creu que l'impacte de la transició energètica al seu sector és moderat i que estan fortament impactats per la necessitat de reducció d'emissions d'efecte hivernacle degut a la utilització al sector de tintes i adhesius amb solvents, i per l'abocament de residus de packaging. El sector té el repte de trobar nous processos circulars, que poden implicar canvis profunds de materials i de la indústria per aconseguir-ho.

Per parlar d'aquests temes tindrem entre nosaltres a Manel Xifra, enginyer industrial, president de Comexi i expresident de l'Associació Empresarial de Foment de l'Exportació AMEC.
Dates: Dijous, 10 de desembre de 2020
Horari: A les 18 h per videconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

COMEXI: Les empreses de fabricació de maquinària d'envasos flexibles

Descripció:
COMEXI: Les empreses de fabricació de maquinària d'envasos flexibles