Els oficis ferroviaris

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: El ferrocarril, com tota innovació tecnocientífica, va suposar la transformació o desaparició d'antigues activitats i la seva substitució per unes de noves. Amb el ferrocarril aparegueren nous models de negoci, noves formes de gestió i nous oficis.

La literatura ha estat l'art que més ha explorat aquestes transformacions i ens ha relatat tant la vida quotidiana dels ferroviaris com les operacions dels inversors. Al seu costat, la il.lustració en publicacions periòdiques i la feina dels dibuixants i els fotògrafs ens han deixat obres que ens mostren la percepció que la societat tenia de la naturalesa i de la duresa d'aquestes tasques.

La ponència serà presentada per Jordi Font-Agustí (Badalona, 1955). Enginyer i escriptor. Ha publicat, entre altres novel.es: Assassinat a l'Escola del Treball (1993), Contracorrent (Premi El lector de l'Odissea 2000), Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència ficció de la UPC 2003) i La febre del vapor (Premi Manuel de Pedrol de ciència-ficció 2010). Va coordinar el volum d'assajos Entre la por i l'esperança. Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002). Les seves darreres publicacions són, precisament, de tema ferroviari: l'assaig Erotismo y ferrocarril a través de las artes (2016) i la novel.la L'herència japonesa (2017). Ha impartit a la UPC el curs Història de la tecnociència a través de les arts i ha pronunciat diverses conferències sobre literatura i ferrocarril, algunes a Engitren. Manté el blog arteyferrocarril.blogspot.com i publica un article mensual sobre aquest tema a la revista Vía Libre de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.
Dates: Dijous 26 de novembre de 2020
Horari: A lees 18.30h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Els oficis ferroviaris

Descripció:
Els oficis ferroviaris