4a jornada Smart Cities: Taller de discussió: Impacte del 5G en el Medi Urbà

Comissió: Conferències
Descripció: Del maig a l'octubre del 2019, professionals del GTSC ens vam reunir per aprofundir sobre com la tecnologia 5G podria impactar a les empreses, a les AAPP, a la mobilitat, a la salut, a la sanitat, a l'educació, és a dir, a les nostres ciutats i a tota la nostra vida. Els darrers esdeveniments del 2020 en són una prova palpable.

Fa cinc anys, el desembre de 2015, ens preguntàrem en la 1a Jornada Smart Cities quina era l'evolució de les ciutats, després en la 2a Jornada, el novembre de 2016, parlàrem de la ciutat integradora i finalment a la 3a Jornada, el novembre de 2018, ens centràrem en el ciutadà.

En aquesta 4a jornada Smart Cities 2020 sota el títol Impacte previsible de la Tecnologia 5G volem analitzar i concretar el seu impacte en les ciutats i els ciutadans a través de Tallers de Discussió en què s¿analitzarà com les empreses estaran menys limitades per la seva ubicació, com poden evolucionar cap a models més productius i integrats amb millor eficiència energètica sempre sent curosos en els aspectes de privacitat i seguretat. S'analitzarà com el progrés tecnològic aplicat a les persones (Transhumanisme) pot portar-nos a un altíssim desenvolupament tecnològic però amb grans desigualtats social. Per les Administracions Públiques la 5G els hi aportarà noves eines per tal de millorar la governança del medi urbà i la interrelació amb els seus conciutadans. També es tractarà del dret bàsic de decidir quina informació ha d'estar a disposició dels altres o bé de les institucions, és a dir, les Llibertats col·lectives / Llibertats individuals.

Eduard Martín, CEO de 5G Barcelona, ens farà l'obertura de la sessió plenària, la sessió inaugural serà a càrrec de Pilar Conesa, en la taula rodona participaran: Neil Harbisson de la Fundació Cyborg, Pascual Sanchis de Valle, Cap de Marketing de Telefónica, Vicente Zhong, Deputy Director de Huawei Technologies Iberia, pendent de confirmar de Cellnex i Jordi Ortuño de Barcelona City Council - IMI Ajuntament de Barcelona que dissertaran sobre el present i el futur de la tecnologia 5G en els diferents entorns on actuen.

Però, sobretot, caldrà estar molt atents en no crear una bretxa entre les persones, ja sigui per la seva ascendència social, d'edat o de gènere que podrien crear col·lectius molt lligats i d'altres totalment aliens a les noves tecnologies sense poder-se interrelacionar.


En aquest taller hi intervindrà:
- El medi urbà, Jordi Cirera González, IMI Ajuntament de Barcelona
Moderador: Ignasi Fontanals


Altres tallers de la jornada:

- 27/10 - 18 a 19 h:

Taller de discussion Medi Urbà i 5G.


- 27/10 - 19 a 20 h:

Taller de discussió Llibertats col·lectives/Llibertats individuals.- 28/10 - 18 a 19 h:

Taller de discussió Empresa i 5G.


- 28/10 - 19 a 20 h:

Taller de discussió Transhumanisme.- 03/11 - 9.50 a 13 h: 4a jornada Smart Cities: Impacte previsible de la tecnologia 5G

Dates: Dimarts, 27 d'octubre de 2020
Horari: De les 18 a les 19 h per videoconferència
Inscripcions : Inscripcions col·legiats/associats      Inscripció general

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.