Cicle conferències: L'Automòbil de l'any 2040. Una visió de futur

Comissió: Comissió de Mobilitat: Grup de Treball d'Automoció
Descripció: S'acosten anys de grans canvis en el sector de l'Automoció.

Les noves normatives europees portaran que, a la pràctica, a partir de l'any 2040 no es puguin fabricar cotxes amb emissions de CO2 directes a l'atmosfera pel que la transformació que patirà el sector de l'Automòbil en tots els aspectes serà molt gran. La creixent connectivitat i l'acostament progressiu al vehicle autònom també contribuiran en gran mesura a aquest canvi.

Aquest cicle de conferències vol donar una mica de llum sobre com serà aquesta transformació del sector i com afectarà els diferents agents implicats.

En aquesta segona sessió:
- Energies del futur pel cotxe del 2040 , Jesús Izquierdo, enginyer nuclear a Fusion for Energy, ITER
Ens parlarà sobre quines seran les energies de futur que tindrem disponibles pels vehicles del mes enllà del 2040 (entre elles la fusió), quines seran les més eficients i quin serà el mix energètic pels vehicles de masses i fabricants de volum.

- Com serà la distribució d'energia per els vehicles?, Ferran Menescal, BDM Vehículo Eléctrico en Endesa X
Arribats a aquest punt ja tenim els cotxes del futur i les energies que els mouran però necessitem completar aquesta visió futurista amb les infraestructures i sistemes de distribució necessaris per fer arribar aquesta energia a tots els vehicles del 2040. Això ens ho explicarà el Senior Business Development d'ENDESA X.

Moderarà: Anna Secanell, gerent de la Delegación del Vallès dels Enginyers Industrials de Catalunya.

Altres sessions:
- 06/10

- 20/10
- OEM: El repte de canviar el model de negoci, Marc Sachon, profesor i Chairman IESE AUTO IESE
Les noves tendències en el sector de l'automòbil i els nous hàbits dels consumidors de mobilitat que ja estan transformant el mercat de l'automoció. Algunes de les més importants són: descarbonització i les noves energies més netes, la digitalització, el vehicle elèctric, el connectat, l'autònom, l'actualització de SW i la mobilitat compartida (sharing). És per això que els OEMs han d'adaptar els seus models de negoci i no només dedicar-se a fabricar vehicles sinó explorar altres vies de negoci. En Marc, professor del Departament de Producció, Tecnologia i Direcció d'Operacions de l'escola de negocis IESE ens farà durant la seva ponència una explicació d'aquest repte pels OEMs

- El repte dels nous models de mobilitat, Luis Puerto, director de la Fundació RACC
Finalment, però no menys important, en Lluis Puerto, director de la Fundació RACC, ens explicarà (molt lligat amb la ponència anterior) els nous models de mobilitat que estan sorgint i que continuaran sorgint fins el 2040 degut a la necessitat del usuaris de desplaçar-se del punt A al punt B de manera eficient, sostenible i confortable.

Moderarà: Lucía González Navarrete, Co-founder i Partner d'Edenway
Dates: Dimarts, 13 d'octubre de 2020
Horari: A les 18 h per videoconferència
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

Cicle conferències: L'Automòbil de l'any 2040. Una visió de futur

Descripció:
Cicle conferències: L'Automòbil de l'any 2040. Una visió de futur