Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

- Santiago Cardenal, exercici lliure de la professió.

Avui ens parlarà un company, amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el sector de la construcció, tant a la obra pública com a la civil. És Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, especialitat Construcció i Arquitectura Industrial, Promoció 111.

Des de 1967 fins a 1982 va treballar a diverses empreses, com a representant de la propietat front de la direcció facultativa de les obres: a Sastre Hermanos, S.A., a Laboratorios Boeringer Son Ingelheim a les seves factories de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, i a Ingeniería y Construcciones Sala Amat, S.A. a Argèlia, i es a EL Harruc SN Sempac.

A partir de 1982, al tornar d'Argèlia, es va instal.lar a Girona dedicant-se a l'exercici lliure de la professió, a l'especialitat de la construcció, mecànica de sols, fonaments, estructures de formigó, metàl.liques o de fusta amb la col.laboració de l'enginyer Rafel Casas.

A l'obra pública projecta i executa poliesportius, variants de carretera, eixamplament de ponts, construcción de passos superiors, ponts sobre rius, estacions depuradores d'aigües residuals, l'estructura metàl.lica de la terminal internacional de l'aeroport del Prat, la llosa de formigó de l'accelerador de partícules, així com l'estudi de les alternatives al traçat de l'AVE per als carrers de Provença i de Mallorca i les seves afectacions a la Basílica de la Sagrada Família.

A l'obra civil projecta i éxecuta edificació industrial, desenvolupa càlcusl d¿'nfraestuctures per arquitectes i Adminstracions locals , per a concessionaris d'automòbils i embarcacions. Per a Torras Papel a les seves fàbriques de Sarrià, Sant Joan les Fonts, Pamesa a Algecires. Motril i Malmedi a Bèlgica al conjunt de cel.lulosa de Les Àrdenes.

És important ressaltar que ha treballat en un món tradicionalment en mans d'arquitectes i enginyers de camins, la qual cosa ha demostrat la capacitat de l'enginyer industrial per obrir-se pas a qualsevol sector.

La conferència es farà a través de la plataforma Zoom, un cop inscrits i abans de la conferència us enviarem l'enllaç.
Dates: Dimarts, 16 de juny de 2020
Horari: A les 10:00 hores
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.