El Green Deal

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: EUROPEAN GREEN DEAL

Dins el programa d'activitats de la Comissió d'Energia, estan programades una sèrie de Jornades sobre la Transició Energètica per combatre les conseqüències del canvi climàtic, i entre elles amb la col·laboració de les Comissions de Canvi Climàtici Economia Circular i la de Mobilitat, i a l'anàlisi de les estratègies europees de la nova Comissió Von der Leyen, amb el projecte EUGREENDEAL que la Comissió de la UE ha comunicat al Consell i Parlament Europeu i a tots els ciutadans.

La gravíssima crisi sanitària en la qual estem immersos que afecta directament a totes les persones i al nostre entorn social i econòmic fa que els objectius de l'esmentat Green Deal tinguin una major actualitat. Des d'ara mateix haurem d'ocupar-nos de la reconstrucció del teixit social i econòmic i establir una nova estratègia de creixement, coherent amb les exigències del canvi climàtic i adequada a les urgents necessitats de la nostra societat.

En aquest context l'energia té un impacte molt important i el Green Deal aborda el tema amb una àmplia però concreta visió: social, tecnològica, econòmica. Tot i que la formulació del pacte es va comunicar al Parlament Europeu el 3 de març, la seva visió i formulació és de gran actualitat ja que pot ser la base del pla de revitalització que la nostra societat ha d'emprendre. Els enginyers ens afecta de ple, pel que fa als temes energètics i industrials vistos amb perspectiva oberta: cap a on hem d'anar i com hem d'anar per garantir un subministrament d'energia net, just i inclusiu i un teixit econòmic i industrial desvinculat del malbaratament de recursos.

L'anàlisi d'aquests temes serà objecte de la conferència, prevista anteriorment per al 22 d'abril, que mantenim realitzant-la de forma telemàtica, i en la que el ponent serà el director de la Representació de la UE a Barcelona, el Sr. Ferran Tarradellas i Espuny, centrant-se en el contingut de el Pacte Verd Europeu, el EUGREENDEAL.

Programa:
- Benvinguda a càrrec de Josep Canos, degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya
- El Green Deal a càrrec de Ferran Tarradellas, director de la Representació de la UE a Barcelona

Organitzen: Comissió d'Energia, Comissió de Mobilitat i Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular.


La conferència es farà a través de la plataforma Zoom, un cop inscrits i abans de la conferència us enviarem l'enllaç.

Dates: Dimecres, 22 d'abril de 2020
Horari: A les 18 h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponències Ponència Ferran Tarradellas
Si us plau, accepta les cookies de Marketing per veure aquest video.

El Green Deal

Descripció:
El Green Deal