POSPOSAT - Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

- Juan Antonio Peña, ex Director General de MEDICHEM, S.A.

Avui ens parlarà un company amb una valuosa trajectòria professional en el sector farmacèutic, així com en el mon associatiu i esportiu.

És Enginyer Industrial, pla 1957, per l'ETSIIB (Bilbao). Va cursar estudis de Peritatge i Professorat Mercantil a les Escoles d'Alts Estudis Mercantils de Santander i Barcelona.

Des de 1964 a 1975 va treballar a LABORATORIOS ANDREU, S.A., primer com a Cap de Sistemes i després com a Director d' Enginyeria i Manteniment, simultaniejant aquesta activitat amb l'assessoria de sistemes a Industrias Gráficas ARAMAR. Des de l'any 1976 al 1987 va ocupar el càrrec de Conseller Delegat de LISAC, S.A. (Grupo CROS).

A l'any 1988 assumeix la Direcció General d'ICQ. Des de 1989 a 2000 va estar el Director General de MEDICHEM, S.A. Va coordinar el projecte de Química Fina Farmacèutica per a ZAMBÓN, S.A. entre els anys 2001 al 2003. Des de 2004 a 2010 va exercir com a consultor de diverses empreses farmacèutiques com INTERQUIM (Grupo FERRER) i RANKE (Grupo ALMIRALL), etc. Va estar membre del Consell Assessor de la CYCYT. També va ser conseller de vàries empreses, alienes al sector farmacèutic, com INDESA i INCOMESA, entre d'altres. Va ser professor a la Càtedra d'Electrotècnia de l'ETSEIB-UPC.

En el camp associatiu ha estat fundador i Vicepresident d'AFAQUIM, fundador i membre del Consell Directiu d'EGA, fundador i President d'AESEG, conseller de FEIQUE, de FEDEQUIM i de l'AIB.

En el mon del tennis ha estat President del Club Tennis Barcino des de 1985 a 2005 i des de 2008 a 2012. Actualment és President d'Honor del club. Va ser membre de la Junta Directiva de la RFET, primer com a Secretari i després com a Tresorer. Durant setze anys va pertànyer a la Comisión Delegada de la RFET. President del Senat de la FCT i President de l'Associació Nacional de Presidents de Clubs de Tennis. Fou membre electe del Consell Municipal d¿Esports de l'Ajuntament de Barcelona i posteriorment de la seva Comissió Permanent.

Ha estat honorat amb la Insígnia d'Or i Brlillants del CTB, amb la d'Or de la RFET i amb la de Plata de la FCT. Com a jugador sènior ha estat Campió d'Espanya en dobles + 60 i de Catalunya en dobles + 55. També ha guanyat vàries competicions de tennis de l'AEIC.
Dates: Dimarts, 28 d'abril de 2020
Horari: A les 10h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.