Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

- Jordi Montaña , Rector Estat de la Universitat de VIC-Universitat Central de Catalunya..

Avui ens parlarà un company amb una extensa, variada i valuosa trajectòria professional.

És Dr. Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC, MBA per l'ESADE, ha cursat postgraus a la Universitat de Bradford i estudis de màrqueting industrial i de gestió de la innovació al IMD.

Ha simultaniejat la ininterrompuda activitat docent de 43 anys a l'ESADE amb treballs d'emprenedor, gestor i consultor a l'empresa pública i privada així com participant actiu en institucions socials. En definitiva, es tracta d'una polifacètica carrera professional.

A nivell empresarial, citarem: HP, Manpower, Sony Divisió Industrial, La Española, Novartis, Nestlé, Simon, ACB, etc. A principis de la dècada dels vuitanta va fundar l'empresa "QUOD Diseño y Marketing, S.A", de la que va estar conseller delegat fins 1991. Fundador i conseller delegat de "Ingenieria Cultural, S.A." en el mateix període. President del consell de "Integral Design and Development, S.A." President executiu de "EUMO Editorial, S.A." i de "Eumogràfic, S.A."

A destacar la seva assessoria al "Ministerio de Industria" de Nicaragua, al "Ministerio de Fomento" de Veneçuela, a l'UNIDO, al BID, a la CE i al IMPI del "Ministerio de Industria". Va col.laborar activament en l'elaboració del "Plan de Promoción del Diseño Industrial en España", posterior al Llibre Blanc del Disseny a Catalunya del que fou autor. Va ser l'impulsor de la "Sociedad Estatal para el Desarrollo del Diseño y la Innovación",de la qual va ser director general durant els tres primers anys continuant la col.laboració fins la integració a ENISA.

En el camp de les fundacions i associacions fou President de l'ADI-FAD, ha pertangut al Patronat i a la Comissió Executiva de la Fundació BCD, ha estat membre del Consell d'Administració i tresorer de la fundació "Design for All Foundation" i vocal de "Artesania de Catalunya". Fou membre de la "Academy of Marketing Science2 i del "Design Management Institute" (USA).

A l'ESADE ha estat d'adjunt al degà i director del Departament de Direcció de Màrqueting durant vuit anys. De forma paral.lela ha assistit com professor visitant a nombroses universitats europees i americanes. En l'àmbit de la cooperació, ha estat degà de la "Euroarab Business School" (una fundació de la UE amb seu a Granada), entre d'altres.

Va rebre el premi "Marketing Trends Awards 20102, el "Gol Award" de la NACRA, el "Honorary Degree" de la School of Business and Social Sciences i el títol de Membre d'Honor del Consejo Superior de Doctores el 2016.

Durant els vuit anys de mandat com a rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va aconseguir la federació dels campus de Manresa i Vic, la creació de la seu a Granollers i la Facultat de Medicina de la universitat. Ha promogut el programa en disseny i comunicació en procés de verificació de la AQU a desenvolupar a l¿escola de disseny BAU, centre adscrit a la UVic-UVV.

Actualment és el president del FAD i vicepresident executiu de la XVU. També és membre actiu del Cercle d'Economia, del Cercle de Cultura, de la SEBAP, del Cercle del Liceu, de Barcelona Global i de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Recentment ha estat anomenat professor emèrit per la Junta de Govern de la URL, a proposta d'ESADE.
Dates: Dimarts, 25 de febrer de 2020
Horari: A les 10h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.