Seguretat: RGPD, Smartphones i Indústria 4.0

Comissió: Comissió Societat Digital
Descripció: No hi ha dubte que la seguretat és una de les peces clau a les TIC. Amb l'arribada de l'IoT o la indústria 4.0, cada vegada són més els dispositius de tota mena connectats a la xarxa.

També la UE va publicar el 27 d'abril d'enguany el reglament relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

El propòsit de la jornada és el de mostrar experiències pràctiques del que ha estat realment l'aplicació de l'esmentat reglament i els nous reptes per a protegir-nos en front als ciberatacs emergents donada la hiperconnectivitat dels processos industrials o els sistemes ciber-físics.

Programa

18.15 h Acreditació d'assistents

18.30-18.40 h Introducció i presentació dels ponents a càrrec de Miquel Obradors, president de la Comissió TIC i de Josep-Maria Sellés i Mestres, membre de la Comissió TIC i col·laborador a La Salle (URL).
18.40-20.00 h

- Sis mesos d'aplicació de l'RGPD. Què ha passat? On estem? Les bretxes de seguretat i les sancions. Ricard Castellet, Grau en Dret i Màster en Dret Digital i Societat de la Informació.

- Seguretat en l'ús de telèfons mòbils, riscos coneguts i Informes Pericials més habituals sobre aquests aparells. Jordi Roca, perit Informàtic i de Noves Tecnologies, president de l'Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI).

- La hiperconnectivitat dels processos industrials obren un nou escenari i nous reptes per a protegir-nos en front als ciberatacs. Joan Figueras, enginyer tècnic industrial i membre de l'equip d'experts i coordinador per a Catalunya del Centre de Ciberseguretat Industrial (CCI).

20.00-20.30 h Col·loqui i cloenda


Organitza:Comissió TIC

Dates: Dimecres, 28 de novembre de 2018
Horari: De les 18.30 h a les 20.30 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana 39, Barcelona
Inscripcions : Període inscripció tancat

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.

Document Descripció
Ponències Ricard Castellet, Grau en Dret i Màster en Dret Digital i Societat de la Informació.
Ponències Joan Figueras, enginyer tècnic industrial i membre de l'equip d'experts i coordinador per a Catalunya del Centre de Ciberseguretat Industrial
ponències Jordi Roca, perit Informàtic i de Noves Tecnologies,