Jornades - Seguretat: RGPD, Smartphones i Indústria 4.0

Seguretat: RGPD, Smartphones i Indústria 4.0

Comissió: Comissió TIC
Descripció: No hi ha dubte que la seguretat és una de les peces clau a les TIC. Amb l'arribada de l'IoT o la indústria 4.0, cada vegada són més els dispositius de tota mena connectats a la xarxa.

També la UE va publicar el 27 d'abril d'enguany el reglament relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

El propòsit de la jornada és el de mostrar experiències pràctiques del que ha estat realment l'aplicació de l'esmentat reglament i els nous reptes per a protegir-nos en front als ciberatacs emergents donada la hiperconnectivitat dels processos industrials o els sistemes ciber-físics.

Programa

18.15 h Acreditació d'assistents

18.30-18.40 h Introducció i presentació dels ponents a càrrec de Miquel Obradors, president de la Comissió TIC i de Josep-Maria Sellés i Mestres, membre de la Comissió TIC i col·laborador a La Salle (URL).
18.40-20.00 h

- Sis mesos d'aplicació de l'RGPD. Què ha passat? On estem? Les bretxes de seguretat i les sancions. Ricard Castellet, Grau en Dret i Màster en Dret Digital i Societat de la Informació.

- Seguretat en l'ús de telèfons mòbils, riscos coneguts i Informes Pericials més habituals sobre aquests aparells. Jordi Roca, perit Informàtic i de Noves Tecnologies, president de l'Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI).

- La hiperconnectivitat dels processos industrials obren un nou escenari i nous reptes per a protegir-nos en front als ciberatacs. Joan Figueras, enginyer tècnic industrial i membre de l'equip d'experts i coordinador per a Catalunya del Centre de Ciberseguretat Industrial (CCI).

20.00-20.30 h Col·loqui i cloenda


Organitza:Comissió TIC

Dates: Dimecres, 28 de novembre de 2018
Horari: De les 18.30 h a les 20.30 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana 39, Barcelona
  Període inscripció tancat

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.

Document Descripció
Ponències Ricard Castellet, Grau en Dret i Màster en Dret Digital i Societat de la Informació.
Ponències Joan Figueras, enginyer tècnic industrial i membre de l'equip d'experts i coordinador per a Catalunya del Centre de Ciberseguretat Industrial
ponències Jordi Roca, perit Informàtic i de Noves Tecnologies,