Cicle de debats sobre la transició energètica - Transició Energètica: Què esperem? - Taula Interprofessional de l'energia

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: En aquest debat abordarem els reptes fonamentals de la Transició Energètica i de la Llei del Canvi Climàtic.

En la primera taula presentem els resultats preliminars del model 2050.cat consistent en l'adaptació de l'eina Pathways 2050 a Catalunya. Aquests resultats s'obtenen en base a la projecció esglaonada a l'horitzó 2050 dels escenaris bàsics de transició energètica i descarbonització de l'economia seguint les pautes del Roadmap 2050, del darrer Winter Package de la Comissió Europea i atenent a les indicacions del Pacte nacional per a la transició energètica de Catalunya així com de la futura llei del Canvi Climàtic.

Els objectius de la transició energètica - energia neta per a tots els ciutadans - són tecnològicament viables però ens enfrontem a obstacles considerables per assolir-los.

També en la primera taula debatrem els reptes que caldrà superar en diversos àmbits, tant financers i socials com regulatoris i polítics.

En la segona taula incidirem en possibles sistemes de finançament que s'albiren per a la transició energètica.

Consulta el programa detallat aquí

Recull de debats
Dates: Dimecres, 15 de novembre de 2017
Horari: De les 9 h a les 14 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Ponència Sr. Xavier Farriols
Ponència Ponència Sr. Jordi Solé
Ponència Ponència Sr. David Noguera
Ponència Ponència Sr. Alfons Pérez
Ponència PonènciaSr. Rodrigo Ramírez-Pisco
Ponència Ponència Sr. Jaume Aliaga