AJORNADA: Sobirania de les dades

Comissió: Comissió Societat Digital
Descripció: AJORNADA: PROPERAMENT COMUNICAREM LA DATA

Jornada organitzada per la Comissió TIC.

Quan fem servir apps i serveis gratuïts acceptem les clàusules d'ús que se'ns proposen. Quins drets tenim i quines consideracions hem de fer a l'hora de bolcar la nostra vida privada i professional al núvol? Es pot parlar de clàusules abusives quan una aplicació ens demana permís per accedir als contactes, la galeria d'imatges o la ubicació com a condició sine qua non per fer-la servir encara que no sembla estrictament necessari per oferir el servei?
Al marge de l'ús que en facin les empreses, qualsevol persona pot extreure informació més o menys personalitzada de nosaltres, o bé agregada per trobar patrons de comportament. Qui té dret a fer servir aquestes traces i com? Hi podem posar límits o condicions?
Què es considera exactament open data? Com podem, els ciutadans i les empreses, fer servir aquestes dades per retornar un valor a la societat que les ha creat? Considerem acceptable que una empresa tregui profit econòmic a partir de dades obertes? Mitjançant quins mecanismes l'open data pot apropar-nos a tenir una societat governada de manera més plural, on qualsevol ciutadà que hi estigui interessat tingui a l'abast eines per monitorar o influir en l'acció pública?

La presentació de l'acte anirà a càrrec de Miquel Obradors, president de la Comissió TIC.
Hi intervindran:
- Marc Aguilar. I2Cat Expert en Open Data
- Gemma Deler. CISO a Applus. Experta en protecció de dades i seguretat informàtica
- Representant de xNet.
Moderarà: Sílvia Gonzàlez Ehlers, membre de la Comissió TIC

Després de la jornada hi haurà una copa de cava de networking.
Dates: Dimecres, 4 d'octubre de 2017
Horari: A les 18.30 h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.