La propagació del foc i la seguretat contra incendis

Comissió: Comissió Seguretat
Descripció: Demana el teu codi per entrar a BBConstrumat aquí

Els Enginyers Industrials de Catalunya (Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya) i ENGINYERS BCN (Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona) organitzen una jornada sobre la propagació del foc per façanes i la seguretat contra incendis amb l'objectiu de donar a conèixer les singularitats del foc, la protecció contra els incendis i presentar consells i recomanacions en diferents casos.

La conferència va dirigida a tots aquells professionals que estiguin vinculats a la protecció contra incendis o extinció d'incendis, als enginyers i arquitectes projectistes de l'àmbit de la construcció i instal·lacions, enginyers que treballin en el manteniment d'edificis i altres professionals que puguin tenir interès en conèixer la problemàtica de la propagació d'incends en façanes d'edificis i com evitar el perill d'un incendi.

Programa

16.00 h Presentació de l'Estudi sobre la problemàtica generada per la propagació d'incendis en façanes d'edificis

- Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat dels Enginyers Industrials de Catalunya

- La propagació del foc per façana. Pilar Giraldo, Doctora arquitecta, professora de l'ETSAB i investigadora principal de l'Incafust.

- Fortaleses i debilitats dels actuals mètodes d'assaig a façanes. Alberto Diego, Enginyer industrial i responsable d'Avaluació Tècnica de Productes de Protecció contra el Foc del Departament de Qualitat de Productes de l'ITeC

17.00 h Presentació de les fitxes del Manual de seguretat contra incendis d'ENGINYERS BCN (protecció passiva) . Laia Liébana , Enginyera tècnica industrial, membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències d'enginyers BCN, i coordinadora del Manual de Seguretat Contra Incendis d'ENGINYERS BCN
- Resistència al foc, requeriments normatius i sectorització fixe. Exposició de conceptes bàsics sobre la resistència al foc aplicat als elements i productes de compartimentació fixe (R, E, I, W, etc.), normativa d'aplicació i requeriments de la mateixa. Xavier Cemelli, Arquitecte tècnic. PFC i diplomatura com a arquitecte tècnic. Màster en incendis i protecció civil, safety engineering per la UPC. Membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències d'Enginyers BCN. Tècnic d'inspecció acreditat a l'empresa Addient Empresa Certificadora, SLU. i responsable tècnic en l'àmbit de la prevenció i la seguretat en matèria d'incendis.

- Estabilitat al foc i protecció estructural.
Exposició dels diferents sistemes de protecció passiva per a elements estructurals (pintures intumescents, morters, llanes minerals, etc.) i solucions per a les diferents tipologies d'estructures. Lluis Masimon
, Enginyer tècnic industrial i membre de la Comissió de Seguretat Contra Incendis i Emergències d'Enginyers BCN. Especialitzat en assessoramemt de Protecció Passiva Contra Incendis a arquitectures, enginyeries i instaladors de passiva.


Al fer la inscripció rebràs el codi de descompte per entrar a BBContrumat
Dates: Dijous, 16 de maig de 2019
Horari: A les 16.00 a la Fira BBConstrumat - sala CC1.1 Construmat - recinte de Gran Via (Av. Joan Carles I, 64. Sala CC1 - 1.1) 08908 L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
  Període inscripció tancat

Places limitades. Pot fer la reserva utilitzant la inscripció online o trucant per telèfon a la Demarcació/Delegació on es realitza l'acte/jornada.

Document Descripció
Ponències Ponència Xavier Cemeli
Ponències Ponència Jordi Sans
Ponències Ponència Alberto Diego Cortés
Ponències Ponència Laia Liébana
Ponències Ponència Lluis Masimon
Ponències Ponència María Pilar Giraldo Forero