Balanç de CO2 en el sector agroalimentari
Descripció: El sector agroalimentari és el primer sector industrial a Catalunya amb una gran capacitat d'exportació i una llarga cadena de valor molt diversificada. En el seu conjunt és considerat el tercer sector emissor de CO2. Per una altra part, el sector agrari té un potencial important de captació de CO2 relativament poc conegut.

Els Enginyers Agrònoms i els Enginyers Industrials, conjuntament, volem donar a conèixer la captació de CO2 per l'agricultura i la situació del sector respecte a les emissions i les bones pràctiques en la cadena agroalimentària.

En aquestes dues jornades ens volem centrar en la situació dels diferents subsectors, els casos d'èxit i els seus plans de transformació.

Programa primera jornada:
- Presentació de les jornades i sector primari: Conchita Villar, degana del COEAC
- Presentació del sector: Marc regulador i emissions CO2. Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. Leonardo Bejarano, cap de l'Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya
- Balanç d'emissions i absorcions de CO2 de l'agricultura espanyola. Marià Sorribas, coordinador de la Comissió Intercol.legial de CO2
- Cas d'èxit: agricultura regenerativa com embornal de CO2. Verónica Kuchinow, directora de Simbiosy
- Produir aliments en temps de canvi climàtic. Francesc Reguant, president de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya
- Torn de preguntes
- Agraïments i cloenda

INSCRIPCIONS AQUÍ



Jornades:
- 07/05: Sectors primaris
- 14/05: Sectors de transformació agroalimentari
Dates: 07/05/2025
Horari: De les 18 a les 19.30 h en format hibrid
Lloc: Enginyers Agrònoms de Catalunya, Passeig de Gràcia 55, 6è 6a - 08007 Barcelona