El modelisme ferroviari en llautó

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: El modelisme ferroviari de caràcter industrial posa a l¿abast dels col·leccionistes reproduccions de vehicles ferroviaris amb un gran nivell de detall.

Però hi ha casos en què l¿import de la inversió necessària per fer possible la fabricació d¿un determinat model a escala, unit a la poca flexibilitat dels processos industrials de fabricació, i comparat amb el possible volum de vendes que tindria un determinat model, fan que la reproducció des d¿un punt de vista industrial d¿aquest model no resulti viable econòmicament. És el cas de vehicles singulars, bé perquè el seu àmbit geogràfic o temporal hagi estat molt limitat, o bé perquè el nombre d¿unitats existent en la realitat faci que siguin poc representatius.

El modelisme ferroviari artesanal, amb les seves diferents tècniques i vessants, omple el buit que el modelisme industrial no cobreix. El poc volum de la inversió necessària permet fer viable la fabricació de models en petites quantitats, i la seva major flexibilitat facilita la reproducció de les múltiples variants que hagi pogut tenir un vehicle al llarg de la seva història. A més, ofereix al modelista ferroviari la possibilitat de gaudir del plaer de construir un model amb les seves pròpies mans i de veure com aquest va prenent forma a mesura que va muntant les diferents peces que el formen, així com de donar-hi el seu toc personal.

En aquesta xerrada veurem el procés de desenvolupament d¿una reproducció artesanal a escala d¿un vehicle ferroviari amb la tècnica del llautó fotogravat, des de la fase de recollida de documentació fins al muntatge del model.

La xerrada, organitzada per Engitren, anirà a càrrec de Josep Maria Fierrez Berenguer, modelista ferroviari especialitzat en la reproducció en llautó fotogravat de cotxes de viatgers i vagons de mercaderies a escala 1/87.
Dates: Dijous, 22 de març de 2018
Horari: A les 18.30 h a la seu dels EIC
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponències Josep Maria Fierrez Berenguer