Aplicació de la Intel·ligència Artificial per la millora del tractament i seguiment del Parkinson

Comissió: Comissió Societat Digital
Descripció: Molt ràpidament la intel·ligència artificial ocupa un lloc a les nostres vides i activitats. Com no pot ser d'altra manera, el món de la salut i el benestar no n'és cap excepció. En són exemples algunes aplicacions mòbils i altres basades en computació que ens ajuden (o miren de fer-ho) a fer un seguiment de la nostra salut i en la generació de determinades alarmes, quan es donen les condicions definides.

Pot una aplicació basada en algorismes de Intel·ligència Artificial, ajudar a tractar millor la malatia de Parkinson?

Aquesta conferència mostrarà com s'ha aconseguit el dispositiu STAT-ON (es tracta d'un wearable), que de manera autònoma, analitza informació sobre el moviment de la persona afectada, i determina la presència de símptomes importants relacionats amb el Parkinson (els estats d'ON i OFF, les discinèsies, les congelacions de la marxa o FoG, les caigudes .... i tot un seguit de paràmetres addicionals relacionats amb el moviment de la persona afectada). Amb totes les dades disponibles, el neuròleg té un millor registre quantitatiu, en condicions de vida normal, que li permeten millorar el seguiment i l'estratègia de tractament.

Es discuteixen els conceptes necessaris, relacionats amb els processos d'aprenentatge, amb la implementació dels algorismes adients per les aplicacions, i en el procés de disseny basat en les necessitats de l'usuari, que han donat lloc al producte final.

Hi intervindrà:
- Joan Cabestany. Dr. Enginyer de Telecomunicacions, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i soci fundador de l´empresa Sense4Care

Dates: Dimecres, 27 de novembre de 2019
Horari: a les 18.30 h a la seu dels Enginyers Industrials de Catalunya
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.

Document Descripció
Ponència Joan Cabestany