Entrevista a José Domínguez Abascal, secretari d'Estat d'Energia

divendres, 10 maig, 2019
En el marc de la presentació del Plan Nacional Integrado de Energía y Clima  (PNIEC) que es va celebrar el passat 25 d'abril de 2019 a Enginyers Industrials de Catalunya, el secretari d'Estat d'Energia, José Domínguez Abascal, va concedir una entrevista a Fulls dels Enginyers on va avançar els punts clau del Pla i de la transformació del sector energètic pel període 2021-2030. 
 
"La raó de ser del PNIEC és la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle per combatre un problema que ens afecta a tots els ciutadans que és el canvi climàtic", explica José Domínguez Abascal. El secretari d'Estat d'Energia defensa que amb la transformació energètica "és la primera vegada que Espanya pot participar en una revolució econòmica i industrial i estar a primera fila" i que les empreses s'han donat compte que és una gran oportunitat perquè impulsarà una nova activitat econòmica amb inversions importants al voltant dels 200.000 milions d'euros. 
 
José Domínguez Abascal assegura, durant l'entrevista, que "anem cap a un sector energètic diferent i que serà possible arribar-hi sense posar en risc la seguretat de subministrament". El secretari d'Estat d'Energia explica que, avui dia, "la manera més barata de produir energia elèctrica a Espanya és la fotovoltaica o l'eòlica" i que el Reial Decret d'Autoconsum canviarà la manera en què els ciutadans produeixen i consumeixen l'electricitat.