Cafè dels Enginyers: Pere Fiter

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Pere Fiter, ex director comercial de SISTEL, S.A company amb una extensa i valuosa trajectòria professional en el camp de l'electrònica.

És enginyer Industrial (especialitat electricitat) per l'ETSEIB-UPC, promoció 116
Va començar la seva trajectòria professional com a becari del laboratori de radio a la empresa Cahué Industrial (Vanguard) a partir del any 1970 mentre cursava el 3r any d'enginyeria.

Després de realitzar el servei militar va ingressar a la mateixa empresa al maig de 1974 com a enginyer de R+D realitzant diferents desenvolupaments als laboratoris de televisió i d'Instrumentació electrònica.
A l'any 1978 assoleix el càrrec de cap del laboratori d'Instrumentació desenvolupant tots els sistemes de test automàtic de circuits electrònics i de productes acabats per les línies de fabricació i els controls de qualitat, i realitzant l' adquisició dels instruments de mesura necessaris tant per la planta de fabricació com pels laboratoris i serveis tècnics.

Al juny de 1981 ingressa a l'empresa Jaeger Ibérica (actual Magneti Marelli), fabricant de commutadors elèctrics i quadres de control per automoció, com a enginyer d'automatització, realitzant un projecte d'extracció robotitzada de peces de les màquines d'injecció de plàstic, i un projecte de línia automàtica d'evacuació de peces acabades de les línies de muntatge.

Al desembre de 1981 ingressa a l'empresa CECSA (Compañia deElectrónica y Comunicaciones), a la fàbrica de receptors de televisió, com a cap del laboratori de fàbrica, desenvolupant tots els sistemes automàtics de test per les línies de fabricació i control de qualitat,

L´ adquisició de la instrumentació electrònica necessària per la fàbrica, laboratoris i serveis tècnics, i homologació de les modificacions de components de circuits proposats per R+D mitjançant proves de vida i MTBF.

Al 1984 ingressa a l'empresa Tektronix, multinacional nord-americana dedicada a la fabricació d'instruments de mesura electrònics per als mercats d'electrònica professional, televisió i comunicacions, i pantalles i impressores d'alta resolució per aplicacions de CAD.

Desenvolupa les tasques d'enginyer de vendes i posteriorment director de la delegació NE d'Espanya.
Al 2002 ingressa a l'empresa S.A. Sistel ( S.A. de Sistemas Electrónicos) amb el càrrec de director comercial realitzant la tasca de reorganitzar l'estructura comercial de les seves unitats de negoci de mecatrònica, Smart-Lift (electrònica per ascensors) i electrònica per automatització de processos i test automàtic, fent créixer els mercat espanyol i l' internacional. Continua en aquesta empresa fins la seva jubilació el 2014.
Dates: dimarts, 18 d'abril de 2023
Horari: 10h al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.