Estat actual dels sistemes d'estandardització d'enllumenat LED connectat: Zhaga i 4Di

Comissió: Comissió d'Energia
Descripció: La tecnologia LED ha entrat de forma disruptiva en el món de l'enllumenat. En l'àmbit públic es calcula que ja un 30% dels llums instal·lats disposen d'aquesta tecnologia i ha donat oportunitat a millorar les condicions lumíniques, disminuir la despesa energètica, i obrir nous debats en impacte ambiental lumínic.

De forma afegida, aquest canvi de paradigma ha suposat nous canvis en tots els actors implicats en la cadena de valor de les instal·lacions. Des del projectista i fabricant, passant per l'instal·lador i el mantenidor, i acabant pel que recicla els residus generats. En aquest context el consorci Zhaga i la certificació 4Di treballa des de fa anys en estandarditzar els components de les lluminàries i preparar els sistemes per connectar-los a les futures Ciutats Intel·ligents. En quin estat està aquest procés d'estandardització? Què suposarà? Quins aspectes cal millorar?

El Grup de Treball d'Il·luminació de la Comissió d'Energia prepara aquesta jornada per donar informació de l'estat actual d'aquest procés i les seves aplicacions. L'índex de la jornada serà:
- Presentació i introducció
- Tendències, oportunitats i realitats
- Exemples i casos pràctics
- Taula rodona: actualitat i futuribles

Hi intervindran:
- Xavier Traveria. Technical & Innovation Director (Carandini)
- Robert Merchante Serret. Product Manager Senior Outdoor Lighting (Simon )
- Albert de Ramos Pons. Responsable tècnic (Benito)
- Daniel Carme. Delegat comercial Schreder (Schreder)
- Pilar Vázquez (Ecolum)
- Sergi Somavilla (Rubatec)
- Manel Roig (Miatec)Si teniu alguna proposta, pregunta o comentari a tractar sobre la temàtica d'aquest acte es prega que envieu un correu electrònic a comissions@coneixement.eic.cat
Dates: Dimecres, 26 de gener de 2021
Horari: De les 10 a les 12 h per videoconferència
Inscripcions: Inscripcions col·legiats/associats      Inscripció general

Places limitades. Utilitzar la inscripció online per realitzar la reserva de plaça.