Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Ricard Granados, ex Secretari General de la "Asociación Nuclear Ascó" i ex Soci d'AUMA Consultors.

Avui ens parlarà un company amb una valuosa i variada trajectòria professional en el camp nuclear, mediambiental i associatiu.
Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC (promoció 113) i Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB, va cursar un Màster en Dret de l'Empresa per la UPF.
Al setembre de 1969 va entrar a HIFRENSA participant en la construcció de la primera central nuclear catalana, Vandellós 1.

Es va incorporar a FECSA l'any 1972, essent l'enginyer responsable del control de costos del projecte de la central nuclear Ascó i a partir de l'any 1977 va dirigir els estudis i projecte preliminar de la central F-83 (Vandellós III) que va quedar paralitzada per l'Administració.

Des de 1980 fins a 1985 va ocupar el càrrec de Secretari Tècnic del Departament Nuclear i posteriorment d'Agregat a la Direcció General de FECSA, participant entre altres estudis, en la preparació del primer "Plan Básico de Emergencia Nuclear Estatal"

A l'any 1986 va ser anomenat Secretari General de l'Asociación Nuclera Ascó, constituïda per FECSA, ENDESA, "Hidroeléctrica de Cataluña" i "Fuerzas Hidroelécticas del Segre", per desenvolupar l'explotació i l'administració de les dues unitats de la Central Nuclear d'Ascó, ocupant aquest càrrec fins l'any 1999.

Des de 1999 fins 2012 és soci en AUMA, Consultors en Medi Ambient i Energia, desenvolupant estudis i projectes ambientals i energètics.

A partir de l'any 2012 realitza les mateixes tasques com a enginyer consultor en exercici lliure.
A l'àmbit associatiu cal destacar la seva dilatada col·laboració a l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya.
Des de 1987 fins a 2018 ha estat membre de la Junta Directiva, Vicepresident durant dotze anys i coordinador de les Comissions.
És membre de la Comissió d'Energia, de la qual va estar President, i de la Comissió de Medi Ambient.
Des de 1982 a 1985 va estar vocal de la Junta Directiva de la "Sociedad Nuclear Española" i li va ser atorgat a l'any 1990 un reconeixement per la seva destacada dedicació i contribució al desenvolupament de l'energia nuclear a Espanya.
Des de l'any 2017 és President de l'Institut d'Enginyers de Catalunya i dins de l'Instituto de la Ingeniería de España és membre de la Comisión de Energía y Recursos Naturales.
Dates: dimarts, 13 d'abril de 2021
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.