Cafè dels Enginyers

Comissió: Comissió Jubilats i Prejubilats
Descripció: Hi intervindrà:

Francesc Figueras, ex director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.
Avui ens parlarà un company amb una valuosa i extensa trajectòria professional, tant a l'àmbit públic com al privat, així com una gran dedicació al món associatiu.

Enginyer Industrial per l'ETSEIB-UPC (pla 1957), promoció 111. Amb estudis avançats fins a 4t curs a l'ETSAB-UPC (pla 1973), amb oposicions fetes l'any 1981 de Tècnic Superior de l'Ajuntament de Granollers i el 1986 també com Tècnic Superior de la Corporació Metropolitana de Barcelona.
L'any 1967 treballa com enginyer de la divisió d'instal·lacions a Autopistas CESA.
Des de 1968 fins a 1971, ocupa diversos carrers tècnics a IBERING, S.A., Barcelona. Del gener de 1972 fins a maig 1973 treballa en projectes i obres de sanejament a diferents països com enginyer assistent a WARD, ASHCROFT AND PARKMAN.

Ocupa el càrrec de director de projectes de sanejament a INGEST, SA, el que resta de l'any 1973.
Des de gener de 1980 fins a gener de 1983 va estar a l'Ajuntament de Granollers com enginyer municipal i Director dels Serveis Tècnics i Urbanisme. A partir de gener de 1983 fins a juny de 1992 va ocupar el càrrec de Director de Serveis de Viabilitat a la Comunitat Metropolitana de Barcelona/Mancomunitat de municipis de l'AMB. En aquest període va ser anomenat representant de l'Ajuntament de Barcelona en la Comissió d'Infraestructures i Transports de la C-6, Xarxa de Ciutats.

Des de gener de 1992 fins a febrer de 2000, va exercir com Director Gerent de SOGEMASA, Societat de Gestió Metropolitana d'Abastament d'Aigües, SA., empresa pública de l'Entitat Metropolitana dels Serveis Hidràulics i del Tractament de Residus (EMSHTR).

Sota la seva direcció es va projectar i construir la Ia "Infraestructura hidràulica 2,40 Abrera" a Sant Joan Despí. Va liderar la transformació de la societat constructora en explotadora de la infraestructura, així com el procés de traspàs del personal i bens de l'empresa a l'ATLL.

De febrer de 2000 a febrer de 2001, es va integrar a l'ATLL com enginyer de la Direcció de Planejament i Construcció. De febrer a desembre de 2001 va assessorar tècnicament i col·laborar directament amb la Gerència de l'EMSHTR.

Des de febrer de 2001 fins a desembre de 2011, va ocupar el càrrec de Director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallés (Ajuntament de Cerdanyola del Vallés i l'Institut Català del Sòl). Des de gener de 2012 fins l'actualitat exerceix lliurament com a consultor.
En el món associatiu cal destacar la seva integració al COEIC, va pertànyer a la Junta de Govern com a Vocal en tres períodes i va ser Interventor en dos. Des de 1995 a 2004 ha estat el representant del Col·legi a la Ponència Tècnica de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya, al Saló Construmat de la Fira de Barcelona i als premis FAD.

Ha exercit com President del Institut Català de Tecnologia de 2006 a 2008. Des de l'any 2004 és el President de la Delegació del Vallès.

Com activitat social destaquem la seva presidència durant vuit anys de l'Agrupació Coral de Matadepera.

Comissió de Jubilats i Prejubilats.
Dates: dimarts, 23 de març de 2021
Horari: 10h
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.