POSPOSAT - Una maqueta: un somni

Comissió: Comissió de Cultura: Grup Engitren
Descripció: La història d'una maqueta somniada que es va fer realitat. De la teoria a la pràctica.

Hi ha coses que només passen un cop a la vida, com pot ser l'oportunitat de construir una maqueta ferroviària sense limitacions, tant d'espai i de disseny com creatives.

I així es va construir una instal.lació a escala H0 de 60 metres quadrats amb material de la casa Märklin i funcionament digital. Una maqueta dissenyada com una gran finestra oberta a diferents paisatges i pensada per "jugar a trens", sense excessives complicacions tècniques y que permet la participació de diferents operadors.
A la ponència s'abordaran temes com: el disseny i la concepció, la construcció de la infraestructura, el disseny de la xarxa ferroviària, la realització del paisatge realçant el ferrocarril, la importància dels detalls, la tècnica i el funcionament digital, i altres aspectes interesants i anècdotes d'una construcció que ha suposat dos anys de treball.

La conferència anirà a càrrec de Raül Valls. (Barcelona 1958). Dissenyador gràfic, maquetista i divulgador de l'afició al modelisme ferroviari. Editor de la revista Más Tren (2004...), creador i director del saló Lleida Expo Tren (2010...).

Aficionat al ferrocarril des de molt jove, va construir diverses maquetes per encàrrec de la botiga "La Casa del Tren" (Barcelona 1975-1977), i pel comerç Basar Valira (Andorra 1984-1992). Va ser el creador i director del saló Mini Expo (La Massana-Andorra 1998-2004). Des de l'any 2005 ha construït diverses maquetes temàtiques amb el tren com excusa, destacant "Marleen 44" (H0, ambientació 2a Guerra Mundial), Far West (escala IIm, ambientada en l'oest USA de finals del segle IXX), "Objectiu2 (escala 0e, ambientada en l¿aventura de Tintin a la Lluna), aquesta última realització adquirida per la facultat de física de l'Universitat de Lille (França).
Dates: Dijous, 30 d'abril de 2020
Horari: A les 18.30h a la seu dels EIC, Via Laietana, 39, Barcelona
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.